Глава організації "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич розповів про вимоги протестувальників, які перекрили дороги по всій Україні в ефірі програми "Ваша свобода" на Еспресо.TV.

Лідер "евробляхерів" повідомив, що акція непокори у вівторок, 20 листопада, пройшла в 56 містах України на 67 локаціях. Першою вимогою протестуючих Ярошевич назвав повне скасування акцизу при розмитненні автомобіля з єврономером.

"Ми вимагаємо рівних прав як для нових, так і вживаних автомобілів" Олег Ярошевич

Олег Ярошевич

Крім того, глава організації "Авто Євро Сила" зазначив, що у всьому світі ставки на розмитнення авто значно не відрізняються.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Ми підрахували, що 34% від вартості автомобіля - це обов'язкові платежі в бюджет. Решту забирає акциз" Олег Ярошевич

За словами Ярошевича, власники євроблях вимагають повернути прийнятий Радою 8 листопада законопроект назад в Комітет ВРУ, де могли б знову розглядатися правки. Він також розповів, що 146 із147 їхніх правок були відкинуті Комітетом ВРУ з питань податкової та митної політики.

"Відповідно до прийнятого законопроекту, громадяни України мають сплатити 100-130% від вартості автомобіля" Олег Ярошевич

Лідер євробляхерів підкреслив, що вартість значно збільшується саме за рахунок акцизу. Він розповів, що в Україні на сьогодні середній вік автомобіля становить 22+.

Серед вимог Ярошевич також назвав "прибрати коефіцієнт розмитнення взагалі для воїнів АТО, інвалідів 1 і 2 групи та багатодітних сімей".

Нагадаємо, що 20 листопада, активісти громадського руху "Авто Євро Сила", які відстоюють інтереси власників "євроблях", рішуче мають намір заблокувати рух на головних трасах країни. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті організації. Відомо, що акції повинні відбутися в 56 місцях по всій Україні.

Як повідомляв Знай.uа, пригнати авто з Литви, Польщі чи США: скільки коштує техогляд, ремонт та сама машина.

Також Знай.иа писав, евробляхи для олігархів: блогер показав, чиї інтереси враховує прийнятий закон, і це не прості люди.