Цей день відмінно підійде для нових починань, якщо він у вас видався поганим, то вважається, що це тільки ваша вина. Цей день також вважається днем набуття вибачення і благодаті, тому потрібно відвідати церкву. Навіть просто почути дзвін до великої удачі. Раніше наші предки влаштовували бенкети, столи ломилися від пива, вина, пирогів, смаженого м'яса і меду. Перше блюдо повинен був з'їсти господар будинку, зазвичай це був холодець із яловичини або свинини, а потім пригощали важливого гостя. Його садили під іконою Михайла, яка стояла на покуті. Дітям давали фрукти з медом, вважалося, що так вони не будуть хворіти і будуть щасливі.

Зазвичай до цього дня вже закінчувалися всі весілля, а ті дівчата, які не встигли вийти заміж дуже сумували. Якщо і у вас сталося таке, то потрібно піти в храм, помолитися Михаїлу, принести пиріг з борошна, яке купили в будь-який жіночий день.Пиріг потрібно приготувати самій.

Якщо ж ви не можете відвідати церкву, вдома потрібно запалити свічку і прочитати молитву:

"Ангел мій, спаситель мій, спаси мене, спаси душу мою,
скрепи серце моє.
Ворог сатана, відмовся від мене.
У мене є три листа, всі написані.
Перший лист - сам Ісус Христос,
А інший лист - Матушка Богородиця,
Третій лист - Михайло Архангел, милостивий батюшка.
Я його до себе закликаю, від себе сама ворога відкликаю.
Встану з хрестом, піду зі хрестом, лягаю з хрестом.
Амінь. Амінь. Амінь ".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Існує повір'я, що сьогодні не можна сваритися і розмовляти навіть на підвищених тонах. Але обов'язково потрібно помиритися, попросити вибачення за образи. Для дівчат в Михайлів день добре було б піти в сауну або до косметолога. Сни в цей день завжди віщі, але щоб вони збулися, їх не можна нікому розповідати. Ще сьогодні сильно загострюється інтуїція, до неї треба прислухатися.

Не варто забувати, що в цей день ще й ставлять частування дворовому або домовому. Зазвичай це чаша з пивом. Вважається, що якщо цього не зробити, то дух покине двір і в ньому оселиться біда.

Діти, які народилися сьогодні, доживають до глибокої старості, у них міцне здоров'я і вони завжди захищають слабких. Також вони знають толк в травах, а їх камінь талісман - гранат.

Раніше Знай.ua повідомляв, курс долара сильно зіпсує українцям новорічні свята.

Нагадуємо, що легендарна провісниця зробила прогноз на тиждень.

Також Знай.ua повідомляв про те, що існує 5 типів імен, якими ні в якому разі не можна називати дитину.