Українцям розкрили статистику, яка відображає головні гендерні особливості українського суспільства, йдеться про жінок.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення першої віце-прем’єрки України з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Чиновниця зазначає, що жінки складають 55% населення України та 67% економічно-активного населення України.

"Жінки складають 55% населення України, більше того, 67% працездатного, економічно активного населення України складають жінки. При цьому 60% з них — мають вищу освіту", — заявила віце-прем’єрка на щорічній зустрічі Європейської бізнес-асоціації.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вона також додала, що залучаючи жінок до ринку праці, бізнес може досягти стрімкого зростання, що призведе до зростання економіки загалом.

Нагадаємо, згідно даним статистики, війна на сході України (66%) та хабарництво, корупція у владі (43%) – це дві головні проблеми загальнодержавного рівня в нашій країні. Про це свідчать результати опитування КМІС, центр Разумкова та соціологічної групи Рейтинг.

"На особистісному рівні головними проблемами респонденти вважають підвищення тарифів на комунальні послуги (59%), низький рівень зарплат і пенсій (52%) та підвищення цін на основні товари (42%)", - вказується в соцопитуванні.

При цьому третина опитаних визначили такі як актуальні проблеми: безробіття і низький рівень зарплат.

Раніше Знай.uа писав про те, що результати соцопитування показали, що кожен другий опитаний мешканець Києва (50,7%) впевнений, що його місто розвивається у правильному напрямку. 20,6% респондентів вважають, що Київ розвивається в "правильному" напрямі.

30,1% опитаних відповіли — "скоріше в правильному". 19,2% жителів столиці відповіли, що розвиток міста відбувається "швидше в неправильному" напрямі і 16,4% вважають, що Київ розвивається "категорично неправильно". Крім цього, 13,7% не визначилися з відповіддю.

Також Знай.uа повідомляв, що у Одесі, де останнім часом почастішали жорсткі атаки на проукраїнських активістів, активно зростають сепаратистські настрої.