Українська оборонна промисловість продовжує посилюватися і все більше орієнтуватися на українську сировину. ДП "Завод ім. Малишева", яке входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", запускає новий напрямок виробництва.

Про те, що на "Заводі ім. В. А. Малишева" почали збирати перший експериментальний корпус БТР-4, стало відомо ще в серпні. На підприємстві для виготовлення корпусів БТР використовують сталь виключно українського виробництва БТР-3 і БТР-4, повідомляють ЗМІ.

Тепер Комісія військового відомства має легітимізувати процес, зробивши висновок щодо здатності заводу виготовляти БТР. Після цього завод зможе запустити серійне виробництво. Зараз вже готовий корпус БТР-4, а БТР-3 почнуть робити через місяць-півтора.

Серійне ж виготовлення корпусів дасть підприємству значну додаткову завантаженість за рахунок замовлень від ДП "Харківське конструкторське бюро по машинобудуванню ім. Морозова" та ДП "Київський бронетанковий завод".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Залишається сподіватися на просування в цьому напрямі, хоча Міністр оборони України Полторак різко висловився про бюджет-2019.


А трохи раніше, 3-го жовтня цього року, на території ДП "Завод ім. Малишева" українські військові отримали 16 танків Т-80 і Т-64, відновлених на ДП "Харківський бронетанковий завод". Також передано п'ять БТР-4, виготовлених на ДП "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова", - повідомляють на сайті підприємства.
Під час передачі техніки було продемонстровано БТР-4МВ1, створений на базі конструкторських рішень країн-членів НАТО, танк БМ "Оплот", РСЗВ "Верба", двигуни для бронетехніки, експериментальний корпус БТР-4, інше озброєння і військова техніка.
Крім того, був представлений оперативно-тактичний ракетний комплекс "Сапсан", в розробці якого беруть участь підприємства Концерну.   

Крім того, про перспективи свідчить великий інтерес до експозиції заводу їм. Малишева на XV Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека - 2018". Виставка проходила в Києві з 9 до 12 жовтня цього року. Завод Малишева представив на заході макети двигуна 6ТД-2 і енергоагрегату ЕА-10.

Нагадаємо, сайт "Знай.uа" вже писав, що Україна планує закупити безпілотники

Крім того, сайт "Знай.uа" розповів, про те, що були проведені випробовування української раети "Оскол"

Також раніше "Знай.uа" повідомляв, що Конструкторське бюро Луч, що входить в концерн Укроборонпром, опублікувало відео з нових випробувань української крилатої ракети