Найчастіше, роботодавець приймає рішення, запросити чи ні на співбесіду, практично одразу, як перегляне резюме отримане резюме. Найкраще, якщо там будуть конкретні навички, знання і вміння, а от типові фрази та деякі "влучні" слова краще не використовувати, адже вони можуть звести всі ваші зусилля нанівець.

Список непотрібних слів і словосполучень склав популярний портал з пошуку роботи "Work.ua".

резюме

Експерт

За словами експертів, бути впевненим у собі і своїх уміннях - це добре. Але краще показати це в переліку навичок, досвіду і корисних знань, ніж словами "майстер", "спеціаліст" або "експерт".

Англійська зі словником

При вказівці вимоги "іноземна мова" в більшості випадків передбачають проведення нарад, презентацій або спілкування із зарубіжними бізнес-партнерами. Тому в резюме слід писати реальний рівень знання, щоб не виникло ситуації, коли в потрібний момент на роботі ви дасте задню.

офіс

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

MS Office

Те, що ви впевнений користувач Word, Excel або Power Point, але в сучасному світі це вміють робити практично всі. Тому не варто виставляти ці знання за великі досягнення. Це те ж саме, що вказати, що вмієте читати.

Результат

Робота на результат - фраза, яка ні про що конкретно не говорить. А хіба може бути по-іншому? Краще замінити її на "завзятість при виконанні роботи" тощо.

Працевлаштування


Рекомендації

Якщо дуже хочеться, то рекомендації можна вказати відразу або докласти до листа. Роботодавець не буде витрачати час на пошуки ваших колишніх начальників, щоб запитати, як з вами працювалося.

Стресостійкість

Це слово потрібно тільки там, де цього вимагає сама робота, наприклад, слідчого відділу розслідування вбивств або пожежного.

Інші ж компанії перважно дбають про комфорт та гідні умови, тому не влаштовувати вам випробування на стресостійкість навряд чи хтось буде.


Комунікабельність

Товариськість та вміння знаходити спільну мову з оточуючими- це навичка загальнолюдська, а факт продаж, наприклад, за допомогою нього краще підтверджувати статистикою.

Посидючість

Дані характеристики швидше говорять про поганий тайм-менеджмент. Як і у випадку зі стресостійкістю, компанія хоче подбати про працівників, а не змушувати їх сидіти під час обіду, після роботи або на вихідних.

Замість пустих слів найркраще підтвердити свою кандидатуру на гідну посаду практичними результатами, сертифіками з курсів тощо. Це говоритиме, що ви маєте бажання вчитися та розвиватися.

робота

Нагадаємо, заробітчани тікають з Польщі, знайшлося більш злачне місце.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як ростимуть зарплати найближчі два роки.

Також Знай.ua писав про те, що новий закон дозволить українцям отримувати зарплату в доларах.

Дивіться: Вся правда про працевлаштування для простих українців