21 листопада в Україні відзначають День гідності і свободи - це річниця дня, коли в країні розпочався Євромайдан.

Про це повідомляє "Страна".

Відразуж після трагічний подій на Євромайдані сталась анексія Криму та розпочалась війна на Донбасі.

Саме у цей період в Україні настав найскладніший економічний час. Відзначається, що економічна криза боляче вдарила по кишені фактично кожного українця. Національна валюта фактично знецінилась майже втричі, тарифи поповзли вгору, сильно випереджаючи зарплати громадян.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Експерти розповіли, як змінилось життя звичайного українця, до моменту Революції Гідності та зараз.

Зарплати

Відомо, що середня зарплата фактично за 5 років вирослав більше ніж у двічі, прицьому гривня знецінилась у три з половиною рази.

Середня зарплата українця, за офіційними даними, в кінці 2013 року становила 3619 гривень. Зараз вона дорівнює 9042 гривень. Проте ще восени 2013 року курс долара був трішки вищий ніж 8 гривень. Зараз же він коштує 27,75 гривень.

Відповідно, еквівалент середньої зарплати в 2013 році становив 443 долара, а зараз середня зарплата - трохи менше 290 доларів.

Комунальні послуги

Тарифи ЖКГ наводимо за прикладом Києву.

Відомо, що у 2013 році газ коштував у середньому 0,93 грн за 1 куб. м (в залежності від обсягів споживання), холодна вода і водовідведення 3,18 грн (при цьому в деяких інших містах тариф був значно вище), опалення - 2,91 гривні за обігрів 1 м.кв. корисної площі. Утримання прибудинкових територій у столиці коштувало 2,41 грн за 1 кв. м квартири.

Електроенергія обходилася жителям 2013 року до 26 копійок для тих, хто споживав до 150 кВт / год, якщо вище - по 33,7 коп.

Проте вже у 2018 року газ для населення коштуж понад 8 гривень за один кубометр. Холодна вола та водовідведення - 19,59. Опалення - 31,55 грн за м.кв., або 1355,83 гривень за 1 гігакалорію, якщо у вас стоїть теплосчетчик. Гаряча вода коштує зараз 74,53 грн за кубометр.

Тариф на електроенергію зріс більш ніж в шість разів - від 26 копійок до 1,68 грн. Утримання прибудинкових територій в Києві в середньому 5,85 грн за 1 кв. м квартири.

Місце України у різних світових рейтингів.

Міжнародні інституції, які складають відповідні рейтиги попри неймовірно поганий соціальний стан країни все відзначають, що Україна демонструє певну позитивну динаміку.

Втім, не настільки позитивну, щоб говорити про серйозний прорив в якійсь із областей за ці п'ять років. Різка зміна є тільки у Індексу щастя - він обвалився на кілька десятків позицій.

Нагадаємо, експерт показала силу українок у цифрах, таких треба носити на руках.

Як повідомляв "Знай.ua", історія найболючішого і найпатріотичнішого свята.

Також "Знай.ua" писав, що що потрібно знати про головне свято патріотів День Гідності та Свободи.

Україна відзначає День гідності та свободи