В 2019 році Великобританія направить у Чорне море корабель Королівських Військово-морських сил для підтримки свободи судноплавства в регіоні.

Про це заявив держсекретар з питань оборони Великобританії Гевін Вільямсон.

У повідомленні на сайті британського оборонного відомства наголошується, що Великобританія і Україна продовжать зміцнювати оборонне співробітництво на фоні зростання загроз і зовнішньої агресії.

Член британського уряду на зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком сказав, що Збройні сили обох країн будуть працювати разом у ряді майбутніх навчальних операцій, захищаючи міжнародний правопорядок. Так, у наступному році в Чорне море відправлять корабель британських Королівських ВМС HMS Echo в знак підтримки Британією свободи судноплавства в регіоні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також стало відомо, що в січні і лютому 2019 навчальні команди, що складаються з представників особового складу Королівських Військово-морських сил і Королівської морської піхоти і армії, будуть направлені в Україну для продовження військової навчальної програми.

Крім того, військові Великобританії і ЗСУ отримають ще одну можливість пройти навчання та обмінятися досвідом, коли Британія візьме участь в українсько-американських навчаннях "Sea Breeze".

"Поки Україна протистоїть військовим діям з боку Росії, вона може бути впевнена в підтримці надійного партнера - Великобританії. Ми будемо допомагати Україні, захищати цінності, які ми поділяємо, через наше співробітництво, а також проведення навчальних і військових програм", - підкреслив Вільямсон.

Гевін Вільямсон

"Цінності свободи і демократії не підлягають торгу. Я власними очима бачив наслідки конфлікту на сході України, коли відвідував фронт, і це ще більше посилило мою підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України", - додав він.

Нагадаємо, що ДП "Завод ім. Малишева", яке входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", запускає новий напрямок виробництва.

Як повідомляв портал Знай.uа, Рада Євросоюзу із закордонних справ обговорила ситуацію в Азовському морі і вирішив прийняти контрзаходи щодо Росії.

Також портал Знай.uа писав, що у 2019 році планується зміцнення військово-технічного співробітництва, а також надання військової допомоги ЗСУ.