Столичний апеляційний суд залишив у силі попереднє рішення Шевченківського райсуду у справі Надії Савченко.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що захисники Савченко подавали апеляційну скргу з метою змінити запобіжний захід. Крім того адвокат нардепа Олександр Шадрін зазначив, що 20 листопада суд відмовив захисту у клопотанні.

Також відомо, що на ланому етапі сторона захисту та сама Савченко ознайомлюються з матеріалами справи, розслідування якої було завершене ще 1 серпня.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Надія Савченко, яка перебуває у СІЗО і яку разом Володимиром Рубаном звинувачують у спробі державного перевороту і "підриву Ради", збирається в президенти. Про це заявила її сестра Віра, а скоро слід чекати заяви і самої Надії.

За словами Віри Савченко, кошти на передвиборну кампанію Надія просить у тих, хто її підтримує. На збір фінансів у них залишилося всього два місяці.

Сестра Надії Савченко впевнена, що всі кандидати, які внесли 2,5 мільйона гривень, мають імунітет перед виборами, а значить, повинні мати можливість спілкуватися з виборцем. І Надія - не засуджена, тобто може балотуватися.

"Наразі ми не вирішили, як Надія проводитиме свою передвиборчу компанію. Ми зараз їздимо по Україні з агітацією, об'єднуємо і інформуємо людей. Можливо, керівництво СІЗО повинно забезпечити її спілкування з виборцем, возити на автозаку на місця зустрічей. Але ми їздимо за 600 км від Києва. Це досить далеко", - розповіла Віра Савченко.

У вересні цього року на засіданні Шевченківського суду столиці Надія Савченко заявила, що їй намагаються стиснути терміни ознайомлення зі справою для того, щоб направити виробництво "держпереворотчиці" в суд для якнайшвидшого винесення ним обвинувального вироку, щоб перешкодити її реєстрації на виборах.

Розслідування справи "Савченко - Рубана" було завершено 1 серпня, а 25 жовтня арешт колишній льотчиці продовжили до 23 грудня.

Нагадаємо, Савченко шокувала українців заявою.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт сказав, чого сподіватись Надії Савченко.

Також "Знай.ua" писав, що Савченко передумали відпускати.

У чому підозрюють Надію Савченко - Секретні матеріали