Депутати від фракції "БПП" Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Великин хочуть ввести кримінальну відповідальність до 3 років позбавлення волі за наклеп.

Депутати пропонують ввести в КК нову статтю 151-2, якою передбачена відповідальність за наклеп, тобто умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію. Про це йдеться в законопроекті №9306.

Артур Палатний

Внесений законопроект пропонує покарання за наклеп у вигляді штрафів у розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів. Замість штрафів також можуть бути призначені виправні роботи терміном на рік або 2 роки тюремного ув'язнення.

Вони пропонують штрафувати за умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь, гідність та ділову репутацію іншої особи. Повідомляється, що це стосується публічних виступів і друкованих публікацій.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Олег Великин

У випадку, якщо звинувачення в наклепі пов'язані з іншими звинуваченнями у скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів, пропонується покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Микола Паламарчук

У пояснювальній записці підкреслюється, що від наклепу постраждав і один з авторів законопроекту - депутат Паламарчук, якого нещодавно в ЗМІ звинуватили в причетності до вбивства виконуючого обов'язки керуючої справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк.

Раніше ми повідомляли, що суд взяв під варту колишнього помічника депутата Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенко" Миколи Паламарчука Ігоря Павловського у справі про вбивство радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Як повідомляють журналісти Telegram-каналу The Newsroom з посиланням на власні джерела, екс-помічника нардепа від БПП Ігоря Павловського, якого називають "убивцею Гандзюк", "взяли" в Херсоні ще минулої суботи.

Нагадаємо, українцям пояснили, хто і які пільги може отримати від держави.

Як повідомляв портал Знай.uа влада не дасть українцям сісти одразу на два стільці.

Знай.uа писав про те, що українцям пояснили, як отримати свою готівку в рамках монетизації субсидій.