В Україні вперше з початку епідсезону зафіксовані віруси грипу. Про епідемію говорити поки рано, але медики вже попередили наших співвітчизників про те, щоб ті берегли себе. Адже грип має властивість поширюватися дуже швидко, а його наслідки, при відсутності необхідних заходів лікування, можуть розвинутися у серйозні ускладнення і можуть стати летальними.

Міністерство охорони здоров'я надало цифри захворюваності на грип та ГРВІ на сьогоднішній день. За даними відомства, зараз вона знаходиться на неепідемічному рівні. Показник захворюваності становить 428,2 на 100 000 населення. Однак це всього на 17,8% нижче епідемічного порогу по Україні.

Вірус грипу зараз косить по більшій частині дітей до 17 років. Їх число зараз становить 68% хворих. Всього за минулий тиждень в Україні зафіксовано 164 862 випадку захворювання. Смертельних випадків немає. Рівень захворюваності зріс серед дітей на 9,7%, серед дорослих – на 8,0%. Щеплення від грипу отримали близько 84 000 чоловік.

Як повідомляв портал "Знай.іа", українців у Польщі тримають за худобу і зганяють на принизливі процедури. Як кажуть польські медики, ця процедура профілактична.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також ми писали, що буде дуже важко. В Україні заборонили найважливішу медичну рідину. Крім заборони антибіотиків і препаратів для лікування центральної нервової системи, в Україні ще одна важлива медичне речовина виявилася під "табу". Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Державної служби лікарських засобів і контролю за наркотиками.

Варто нагадати, що в лісових масивах Дніпропетровської області авіація розкидає вакцину проти сказу. Три літаки будуть працювати протягом тижня, щоб запобігти епідемії серед диких тварин.

Напомним раніше повідомлялося, що в людському організмі існує гематоенцефалічний бар'єр, який захищає мозок від дії хімічних речовин і не дозволяє 98% лікарських засобів перетинати цей бар'єр.

Вчені знайшли вихід із ситуації, застосувавши як "транспортує" кошти отрута скорпіона. Точніше, не сам отрута, а синтезовані сполуки білка, виділеного з хлоротоксина. Цей пептид спеціально розроблений для того, щоб перетнути бар'єр. Отрута скорпіона – дуже токсичний для людини. З-за того, що він дуже швидко розходиться по тілу, людина може померти протягом декількох хвилин після укусу скорпіона.

Нагадаємо, синдром неспокійних ніг: знайдений революційний метод лікування.

Як повідомляв Знай.uа, лінзи з шипами: з'явився незвичайний спосіб лікування очних захворювань.