Російські прикордонні кораблі у неділю здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України.

Про це заявляє в неділю прес-центр командування Військово-морських сил ЗСУ.

Наразі вже відомо, що 25 листопада кораблі ВМС України у складі двох малих артилерійських катерів та рейдового буксиру здійснювали плановий перехід з одеського порту до Маріуполя.

У штабі військ відразу ж зазначили, що намір про переведення кораблів було узгоджене відповідно до всіх міжнародних документів та норм. Проте російська сторона порушуючи всі норми атакували українські кораблі під час проходження керченської протоки.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ - прикордонні катери типу "Соболь", пскр "Дон", катери типу "Мангуст", мпк "Суздалец" здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, один з російських прикордонних кораблів здійснив таран українського буксиру, у результаті якого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження.

"Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами", - заявили в ВМС ЗСУ.

Проте навіть після агресивних дій російських силовиків українській військові продовжили виконувати зазделегідь складений план з дотриманням усіх міжнародних норм.

"Кораблі ВМС ЗС України продовжують виконання завдань із дотриманням усіх норм міжнародного права. Всі незаконні дії фіксуються екіпажами кораблів і Командуванням Військово-Морських Сил ЗС України та будуть передані компетентним міжнародним органам", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Британія розповіла, що думає про Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", США влаштують Росії ядерний жах, Путін готується до найгіршого, такого ще не було.

Також "Знай.ua" писав, що Британія стане щитом України в Чорному морі.

Українські військові кораблі зайшли в контрольовану окупантами Керченську протоку