Власники автомобілів з іноземною реєстрацією із Волинської та Львівської областей не стали миритися з новими "драконівськими" законами стосовно евроблях і організували масштабну акцію протесту. На кордоні з Польщею "Євробляхери" перекрили пропускні пункти. Про це в неділю, 25 листопада, пише ТСН з посиланням на слова очевидців. Повідомляються, що протестувальники перекрили рух на пунктах "Рава-Руська", "Краковець", "Устилуг", "Ягодин", "Груша". Зараз на цих ділянках черги сягають кілька кілометрів. Як відомо, власники евроблях почали палити шини. На територію митниці приїхали додаткові прикордонні загони в якості підкріплення.

Це акція протесту проти "закону про євробляхаи", який набув чинності 25 листопада. Тепер кожен, хто в'їжджає в Україну на євроблясі, зобов'язаний сплатити заставу в розмірі 3000 євро, в іншому випадку його розгорнуть назад. На кордоні посилено заходи безпеки, щоб уникнути провокацій на державному кордоні.

Зокрема, створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили, відбувається постійний обмін інформацією з Нацполицией та іншими органами, повідомляє прес-служба відомства. У зв'язку з цим Держмитслужба звернулася до всіх подорожуючих громадян з проханням врахувати цю інформацію при виборі маршруту подорожей і для обрання оптимального маршруту руху.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на кордоні відбуваються "лють і ненависть", власті почали мстити евробляхерам, страждають діти та жінки.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На пунктах пропуску на кордоні між Польщею та Україною виникли черги з авто.

Про це повідомляють ЗМІ.

Очевидці, які перебувають у черзі розповіли, що пропуск автомобілів і навіть рейсових автомобілів відбувається дуже повільно-за автовласників, які розмитнюють автомобілі.

Також відомо, що фактично всі автомобілі, які намагаються заїхати на територію України вже проходять нову процедуру, яка передбачена законодавством. Зокрема, автомобілі розмитнюються, або ж вносять заставу, яка еквівалентна сумі розмитнення.

Нагадаємо, коли набудуть чинності нові закони для євроблях, уряд назвав дату.

Як повідомляв "Знай.uа", Порошенко вирішив долю евробляхеров, тепер уже остаточно.

Також Знай.uа" писав, що скандальний закон про розмитнення віддали Порошенко, чого чекати "евробляхерам".

Евробляхи в законі: скільки буде коштувати розмитнення авто на єврономерах