В Стамбулі у вівторок, 27 листопада, готуються до засідання Священного Синоду Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні. Також на зібранні обговорять текст Томосу, якого чекають всі християни в Україні.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Цей процес обговорення тексту Томосу — є звичною процедурою. Він відбувається без особливого розголосу і уваги. Крім того, на Синоді будуть розглядати інші питання, не пов'язані з Україною", — прокоментували початок засідання в прес-службі Вселенського патріархату.

Ймовірно, що саме на цьому засіданні і буде затверджений текст Томоса.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як відомо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що на засіданні Синоду Вселенського патріархату 27-29 листопада буде прийнято рішення про затвердження Томосу для помісної Української православної церкви.

Також глава України та Вселенський Патріарх Варфоломій 3 листопада підписали в Стамбулі Угоду про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом.

Нагадаємо, близько 20 будівель - монастирі, храми тощо Константинополь має намір повернути після надання Україні автокефалії. Ці об'єкти до кінця XVII століття належали патріархату.

Як повідомляв портал Знай.ua, під час служіння в рамках вшанування жертв Голодомору в Україні в 32-33 рр в італійському храмі присутні не повірили власним очам. Кров святого Януарія раптово стала рідкою. Це назвали справжнім дивом.

Також Знай.ua писав про те, що глава РПЦ Московоського патріархату оскандалився черговою заявою щодо "хворих та бідних" українців.

Дивіться: Путін погрожує важкими наслідками в разф розірвання РПЦ