Батьківський контроль – річ важлива, особливо у шкільному віці. Та інколи у намаганні приділити якнайбільше уваги дитині мами переходять межу, замість того, щоб навчити сина, чи доньку протистояти труднощам, звинуваючуть у всьому кожного, тільки не себе самих.

Про нетипові явища у школах поділилася враженнями Поліна Кравченко на сторінці "Батьки SOS" у Facebook.

Вона часто була свідком того, як батьки скаржаться на вчителів та інших учнів з метою захистити власну дитину, забуваючи при цьому виправляти прогалини у вихованні:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Невже суспільство до такої міри зробило крок назад? Чому ж ви вчите своїх дітей, якщо по кожному писку незадоволеного хлопчика або скривдженої дівчинки - створюєте пост, мало не з закликом перекрити траси ?? Яка потім виросте людина з сина, який не поважає вчителя, або бідкається мамі, грубить і називає це своїми правами? Або донька, одягнена як легкодоступна, а на зауваження вчителя реагує істерикою, піднімаючи на вуха всю прокуратуру. Їй же помаду заборонили або навушники забрали! Невже не виникає бажання навчити сина вирішувати свої перші проблеми самому, особливо з його ровесниками?", - звертається із питанням Поліна.

Жінка радить у першу чергу навчити дітей грамотно відповідати, в тому числі на образи і точно висловлювати свою позицію:

"Розібратися самому - чому не приймають, а якщо треба - навіть побитися. Тому що він чоловік. Дівчинку захистити, а не свій смартфон і годинник, через які мамка слухає. Ці діти в 15 років ще тягнуть у батьків гроші на презервативи і пиво, замість того щоб намагатися заробляти. Ці діти потім також створюють свої пости в мережі, з вічним "я знаю свої права", від нудьги починають стрибати по потягах, спілкуватися з китами, шукати собі адреналін. Від ліні", - звертає увагу вона.

Дивіться: Психолог порадив, як правильно виховувати дитину

Нагадаємо, Instagram допоможе батькам стежити за дітьми. Як повідомляв "Знай.ua", юристи пояснили основні принципи нової української школи. Також "Знай.ua", у США вчителька сіла до в'язниці через те, що забрала телефон учня.