В Україні з 28 листопада з 9.00 ранку в десяти областях починає діяти воєнний стан. У зв'язку з цим в мережі вже з'явився текст першого указу, який передбачає вилучення автомобілів з європейською реєстрацією (нерозмитнені).

Про це стало відомо завдяки повідомленням користувачів в мережі.

Відомо, що автопарк української армі поповнюватиметься за рахунок машин з іноземною реєстрацією, які не розмитнили:

"З метою забезпечення мобільного переміщення особового складу та компенсації недостатньої кількості автомобільного транспорту в Збройних Силах України наказую: 1. Недолік автотранспорту на територіях де введено воєнний стан за рахунок автотранспорту на іноземно реєстрації власники яких нерозмитнили (подали заявку на розмитнення) автотранспорту. 2. Наказ надіслати до окремих військових частини, які дислокуються в регіонах, де вводитися військове положення", - наголошується в тексті наказу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Відомо, що на документі стоїть печатка Міноборони і підпис генерала армії України Степана Полторака.

Також варто зазначити той факт, що в даний момент ніякої офіційної інформації немає. Тому не можна бути впевненим, що такий указ насправді видано.

Варто нагадати, що протягом доби українські прикордонники не пропустили через митний контроль понад 3 десятки росіян. Про це повідомляють російські ЗМІ. Відомо, що всі вони прибули до Києва авіасполученням через Мінськ. У свою чергу авіакомпанія повинна була відправити всіх росіян додому першим же рейсом. Крім того білоруські прикордонники зазначили, що найбільше "поверненців" було саме 27 листопада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що введення воєнного стану, нехай і на короткий термін, внесе зміни до повсякденного життя українців. Про те, як введення особливого положення та ескалація конфлікту на Азовському морі позначиться на наявність продуктів і на їх ціну, розповів заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк в Facebook.

Нагадаємо, воєнний стан і захоплення полонених: Трамп терміново викликав Путіна на килимок, відомо де і коли.

Як повідомляв Знай.uа військове положення: влада поставила під удар найбільшу годівницю економіки.

Знай.uа писав, українці в істериці знімають готівку: як НБУ готується до військового стану.