Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови про монетизацію субсидій.

Про це розповів голова директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає Хвиля.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Ми не змінюємо процедуру призначення субсидій. Одержувачу треба подати заяву в орган соціального захисту населення та дати дозвіл на обробку персональних даних банком. Потім відбувається електронний обмін інформацією між органом соціального захисту, Мінсоцполітики, банком та підприємством, яке надає послугу", - зазначив Музиченко.

У Мінсоцполітики зазначили, що на кожного одержувача субсидій буде відкрито рахунок у банку, імовірно в Ощадбанку, куди зараховуватимуться кошти. За словами Музиченко, з цього рахунку гроші будуть списуватися для надання субсидій.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Якщо споживач витратив менше коштів, ніж передбачено існуючими нормами, то залишок після завершення опалювального сезону перекладається на особовий рахунок споживача. Для цього йому необхідно відвідати відділення банку і написати заяву, пояснюють у міністерстві.

"Споживач зможе користуватися цими грошима на свій розсуд. Але це можливо тільки за відсутності заборгованості за сплату комунальних послуг", - повідомив Музиченко.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, субсидії планується монетизувати в три етапи:

з 1 січня 2019 року пройде монетизація для домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів (близько 100-150 тис. домогосподарств);
з 1 травня 2019 року — монетизація для домогосподарств, яким призначена субсидія на неопалювальний період 2019-го;
з 1 жовтні 2019 року — повний перехід на монетизацію.

Нагадаємо, що українці по-новому будуть отримувати електроенергію.

Раніше “Знай.uа” писав, що з Нового року українці отримають збільшену соцдопомогу.

Знай.uа” писав, що Гройсман знову втягує Україну в кредитну кабалу МВФ, не розплатимося і на тому світі.