Міністр оборони США Джеймс Меттіс різко розкритикував президента Росії Володимира Путіна, назвавши останнього "туповатим".

Про це повідомляє AFP.

Меттіс розповів, що Кремль вкотре намагався вплинути на американські вибори, які відбувались зовсім нещодавно. Він також додав, що американським спецслужбам відомі всі намагання Росії вплинути на виборчу систему США.

"(Путін) минулого місяця знову намагався заплямувати наші вибори, і ми продовжуємо спостерігати зусилля в цьому напрямку", - сказав глава Пентагону.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що з неоднозначною заявою Меттіс виступив на тлі скасування зустрічі Трампа та Путіна на саміті G20 через російські агресію у Керченській протоці.

Наразі вже відомо, що Меттіс використав при характеристиці Путіна слово "slow learner" (в перекладі: поганий учень, до якого туго доходить, тупуватий).

"До містера Путіна явно туго доходить. Він не визнає, що те, що він робить, насправді створює ворожість проти його людей", - сказав Меттіс.

Також він додав, що США взагалі не хочуть мати справи з російським керівництвом через постійні порушення визнаного міжнародного права та міжнародних угод.

"Те, що ми бачимо, що Путін робить, не дотримуючись міжнародних угод ... ми маємо справу з кимось, кому ми просто не можемо довіряти", - додав глава Пентагону.

Разом з тим варто відзначити, що американський лідер Дональд Трамп неодноразово проігнорував Путіна за короткий проміжок часу. Він повів себе так на з'їзді "Великої двадцятки".

Президент США Дональд Трамп не став ні вітатися, ні спілкуватися з президентом Росії Володимиром Путіним під час прибуття на саміт G20 у п'ятницю, 30 листопада в Буенос-Айресі.

Дивно, але Путін прибув на захід раніше і одразу зайняв своє місце за столом переговорів. Американський лідер прибув через кілька хвилин і відразу ж приєднався до групи світових лідерів, які щось жваво обговорювали.

При цьому з усіх глав держав, які прибули на саміт, для того, щоб привітатися, до Володимира Путіна підійшов лише наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман. І це було схоже на привітання двох реперів, а не глав держав.

Однак на цьому Трамп не зупинився і демонстративно проігнорував Путіна під час групового фото, коли йшов до свого місця на подіумі. Він зміряв господаря Кремля поглядом і пішов далі без зайвих слів.

Нагадаємо, Меркель жорстко поставила Путіна на місце.

Як повідомляв "Знай.ua", Макрон змусив Путіна дотримуватися мінських угод на полях "Великої двадцятки".

Також "Знай.ua" писав, що Трамп пояснив, чому принизив Путіна на G20.

Трамп не привітався з Путіним на саміті G20