Однією з проблем, чому українцям не виділяють субсидії, є наявність прописаних членів родини, навіть, якщо вони не проживають разом. Не завжди люди знають, як діяти у такій ситуцації.

На днях народним депутатм вдалося врегулювати ці питання. Майбутнім субсидіантам пояснили, як діяти, коли потрібні пільги, і що робити з "зайвими" родичами.

гроші

"Щоб довести факт роздільного проживання зареєстрованого у вашому будинку родича, достатньо будь-якого документа, що підтверджує постійне перебування його в іншому місці. Таким документом може бути довідка з місця роботи, договір оренди житла, довідки з садка або школи, куди ходить дитина і т. д.", - пояснив Генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко

За словами чиновника, в разі, якщо такі документи отримати неможливо — має бути акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства соціальними інспекторами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У свою чергу, глава Комітету Сергій Каплін зазначив, що соціальних інспекторів у сільській місцевості в середньому один або два на район, а перевірок таких багато. Це теж проблема, яка невідкладно повинна бути вирішена урядом.

Наразі уряд займається врегулюванням питання щодо створень комісій у сільській місцевості.Ці комісії будуть навідуватися в домогосподарства та перевіряти дані, зазначені отримувачами субсидій. Після чого вирішуватиметься, чи надана інформація щодо родичів дійсна, що звісно ж вплине на рішення управління соцзахисту про надання пільг.

Нагадаємо, хто отримає "живі" гроші в першу чергу в рамках монетизації субсидій.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, з Нового року українцям передбачено збільшити практично всі види чоціальної допомоги.

Раніше портал Знай.ua писав, що депутати заклали не дуже втішний курс долара на наступний рік. Чого чекати та як це відобразиться на житті простих українців.

Дивіться: Через нові правила нарахування субсидій без пільг залишились мільйони українців