В окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) більше 5 тисяч дітей пройшли навчання у так званих "патріотичних" таборах, де навчають поводитися зі зброєю і виховують ненависть до України.

Про це повідомив представник уповноваженої Верховної Ради з прав людини у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський під час форуму, який був освячений 70-річчю Загальної декларації прав людини.

"Ми побачили, як окупанти залучають дітей до військового конфлікту. Вони розгорнули цілу мережу таборів так званого патріотичного виховання. Знаєте, що це за виховання? Це любов до "російського світу" і ненависть до українців, до України", - розповів він.

Лисянський зазначив, що за результатами моніторингу ситуації в ОРДЛО вдалося встановити, що в таких "патріотичних" таборах дітям з 9-річного віку дають у руки автомати, навчають збирати і розбирати їх.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Через ці табори пройшли навчання понад 5 тисяч дітей", - повідомив представник омбудсмена.

Раніше повідомлялося, що За словами прикордонників, за минулу добу через КПВВ прослідувало 26,6 тисячі осіб і 3,6 тисячі транспортних засобів.

Крім того, у відомстві уточнили, що з 1 грудня 2018 року всі контрольні пункти в'їзду-виїзду в районі проведення операції Об'єднаних сил перейшли на зимовий графік роботи.

Пропуск осіб та транспортних засобів через контрольні пункти здійснюється з 08.00 до 17.00. Таким чином час роботи всіх КПВВ стає менше.

Нагадаємо, на Донбасі коїться щось недобре. За минулу добу через КПВВ прослідувало 26,6 тисячі чоловік.

Як повідомляв Знай. ua, полусумасшедшая путінська шавка побила рекорд власного маразму. Юлія Чичеріна давно відома українофобськими висловлюваннями.

Знай. ua писав, що українські герої добряче провчили ворогів, армія Путіна рідшає на очах. Противник повинен не просто не встигнути оговтається, а навіть зрозуміти, що його атакують.