Жителі окупованого путінськими незаконними формуваннями Донбасу давно перетнули межу бідності та не можуть дозволити собі найнеобхіднішого, сяк-так перебиваючись із хліба на воду.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідні повідомлення місцевих жителів у мережі.

У повідомленні йдеться, що на окупованій бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР", російськими найманцями і кадровими військовими РФ території Донбасу складається вкрай несприятлива ситуація в соціальній сфері - не вистачає медиків, спостерігається дефіцит автомобільного пального.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційне опір", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

За даними військового експерта, на окупованій території Луганської області медичні заклади укомплектовані медперсоналом на 40%, гострий дефіцит профільних фахівців спостерігається в містах Луганськ, Первомайськ, Алчевськ, Брянка, Антрацит.

Лікарня
Лікарня

А "Донецький міський центр зайнятості" оприлюднив оголошення про наявність в профільних закладах Донецька 400 вакансій лікарів з мізерною зарплатою в 3-5 тис. руб. (Близько 1300-2100 грн.)

"Одночасно в "ДНР" і "ЛНР" фіксуються нові проблеми із забезпеченням паливом. На ряді заправок його просто немає. А там, де паливо є, воно відрізняється вкрай низькою якістю", - додає експерт.

бойовики
бойовики

Для вирішення "паливної кризи" ватажки "ЛНР" прийняли рішення про зниження ввізного мита на паливно-мастильні матеріали зі 150 до 50 дол. за тонну. А для компенсації зниження рівня надходжень до т.зв. "Бюджету ЛНР", окупаційна влада вводить акцизний збір на автотранспорт, тютюнові вироби та ряд продуктів харчування, додав Тимчук.

Він також розповів про проблеми в так званому "1-му армійському корпусі ДНР".

"Командування зажадало від командирів навести порядок з "харчуванням військовослужбовців, які перебувають на передових позиціях". Комісія з "штабу корпусу" виявила суттєві недоліки в організації харчування та продовольчого забезпечення "частин і підрозділів". Головним чином це стосується недотримання елементарних санітарно-гігієнічних норм, невідповідність реального відпустки встановленим нормам, а також банальної нестачі продуктів на складах", - резюмує військовий експерт.

бойовики "ЛДНР"
бойовики "ЛДНР"

Нагадаємо, бойові частини і підрозділи окупаційних військ екстрено комплектуються у зв'язку з воєнним станом в Україні.

Раніше Знай.uа писав про те, що моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала поблизу окупованого Луганська важке озброєння бойовиків.

Також Знай.uа повідомляв, що жителі окупованого Донецька не можуть дозволити собі найнеобхідніше.