Судово-медичному експерту не передали жодного документу про знайдені опіати чи огляд наркологом фігурантки ДТП у Харкові Олени Зайцевої.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Тетяна Доцяк.

Журналістка відзначила, що місцеві правоохоронці з незрозумілих причин "забули" про один з основних доказів винуватості Олени Зайцевої у моторошній ДТП у Харкові.

"Це значить, їм просто ні з чого було робити висновок - вони про це й написали в судово-медичній експертизі. Це значить, що все це робилося слідчими ще під час слідства. Це значить, що прокурор не міг цього не бачити, але чомусь не повернув недороблені експертизи назад. Ні під час слідства, ні під час суду", - наголосила вона.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Більше того журналістка відзначила, що у процесуального прокурора була можливість виправитись, долучившись до подання іншого адвтоката у справі про проведення нової експертизи, яка поставила б крапку у справі Зайцевої - чи був стан наркотичного сп'яніння.

"Але прокурор був проти. Як і адвокати Зайцевої. Представниця потерпілих Лариса Матвєєва підтримала", - розповіла Доцяк.

Пізніше журналістка пояснила, такий крок сторони обвинувачення тим, що після позитивного висновку експертизи Зайцева отримала б ще більший строк позбавлення волі.

"Кияни готові зробити експертизу за 10 днів максимум. Якщо буде висновок про наркотичний стан, це обтяження для Зайцевої, а значить, суддя змушений буде давати їй максимальні 10 років", - наголосила журналістка.

Разом з тим варто відзначити, що родичі однієї з постраждалих в страшній аварії на Сумській у Харкові розкрили "маленьку хитрість", якою скористалася сім'я Олени Зайцевої.

Так, за його словами, сім'я Зайцевої, яку звинувачують у ДТП, перерахувала гроші родині дівчини вже після того, як вона померла в лікарні. Берченко назвав перерахування грошей сім'єю Зайцевої "маленькою хитрістю".

Він додав, що твердження адвокатів Зайцевої про те, що їх сім'ю ніхто не міг знайти, є брехнею. Сім'я Берченка перебувала в лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

"Якщо у дівчини (Зайцевої - ред.) такий важкий стан, їй виписали такі ліки, як же їй видали права?", — обурюється Берченко.

Зазначимо, що захист обвинуваченої хоче долучити до справи довідки про стан здоров'я дівчини. За їх даними, медики діагностували у Зайцевої вегетосудинну дистонію, пролапс серцевого клапана, а також посттравматичну енцефалопатію.

Нагадаємо, скільки дадуть Зайцевій та Дронову?

Як повідомляв "Знай.ua", подруга Зайцевої зробила заяву, від якої в суді остовпіли, це може змінити все.

Також "Знай.ua" писав, що у Зайцевої цинічно принизили постраждалих в кривавій аварії.

ДТП із багатьма невідомими. Чому затягується процес над Оленою Зайцевою