Громадяни України, які були затримані в Грузії в результаті спецоперації, оголосили голодування.

Про це повідомляють ЗМІ.

Адвокат затриманих відзначив, що до останнього намагався переконати українців не голодовати, проте вони прийняли вже остаточне рішення.

"Один з них (затриманих українців - ред.) Голодував, вчора я попросив його припинити голодування, думав, що переконав, але сьогодні всі почали голодувати. Протестують проти всього, що з ними сталося", - відзначив адвокат.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що суд у Тбілісі залишив взяв під варту шістьох затриманих українців та одного грузина.

Про це повідомив народний депутат Семен Семенченко з Грузії, зазначивши, що "політична доцільність торжествує". Він зазначив, що таке рішення суду адвокати будуть оскаржувати.

Також, за словами Семенченка, у затриманих ніхто не брав відбитків пальців.

"Доказів що підкинуть зброю належить їм не надано. У номерах де вони жили проводилися прибирання, ключі вони здавали на рецепції. Відбитків пальців з них ніхто не знімав", — вказав депутат.

Як відомо, грузинському готелі "Альянс", що у Тбілісі, затримали сімох громадян України. Серед них - колишній військовослужбовець Грузії Лука Чхетія, котрий воював у складі батальйону "Донбас", а також народний депутат, колишній керівник добровольчого батальйону Семен Семенченко.

За даними місцевих ЗМІ, Лука Чхетія по приїзду розмістився в готелі, так як збирався вранці, 2 грудня, взяти участь в акції протесту опозиції в Тбілісі проти новообраної голови держави Саломе Зурабішвілі, у затриманих вилучили зброю, підозрюють також у незаконному зберіганні вибухівки.

Семенченко заявив, що інформація про те, що його МВС Грузії підтвердило затримання шістьох українців зі зброєю в Тбілісі, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, із затриманих у Грузії українців вибивають дикі зізнання.

Як повідомляв "Знай.ua", Семенченко вперше озвучив імена затриманих у Грузії українців.

Також "Знай.ua" писав, про версію Семенченка, Ківи та людей президента про арешт українців у Грузії.

Семен Семенченко заперечує участь арештованих українців в акціях протесту у Грузії