У вівторок, 4 грудня, в АТ «Укрзалізниця» повідомили про накладення обмежень на онлайн-систему продажу квитків через шестиразове збільшення навантаження. Про це передає «Хвиля».

«Зараз для стабілізації роботи системи накладено обмеження в 140 сесій на секунду, яке необхідно, зокрема, для забезпечення здійснення операцій клієнтських платежів. Найближчим часом, по мірі стабілізації ситуації, обмеження буде знято», — наголошується в повідомленні.

При цьому в прес-службі «Укрзалізниці» поки що не коментують, як подібне обмеження впливає на роботу системи в цілому, однак сам сайт онлайн-покупки квитків працює з частими перебоями.

У компанії також додали, що у зв'язку зі збільшенням в шість разів навантаження на онлайн-систему продажу квитків фахівці вживають заходи щодо забезпечення коректної роботи сервісу, а зокрема проведення клієнтських платежів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім того, в «Укрзалізниці» вказується про початок відкриття продажу квитків на потяги, які відправляються після 20 грудня. Зараз відкрито продаж квитків на 70% цілорічних потягів, на решту потягів продаж квитків буде відкрито найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" перед святами з 15 грудня по 15 січня скасувала послугу повернення квитків через інтернет. В той же час в Україні спостерігається дефіцит квитків на святкові дні. Продаж проїзних документів на поїзди, які курсуватимуть після 9 грудня, розпочався з 26 листопада.

Нагадаємо, що відкритий особисто президентом і прем'єром аероекспрес зламався на другий день експлуатації. Тепер українців хвилює питання, чи можна отримати компенсацію у разі, якщо аварія станеться знову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у тамбурах трьох вагонів потягу, який курсує з Києва Костянтинівки до Донецької області, пасажири помітили снігові замети.

Також портал Знай.uа писав, що у зв'язку з введенням в деяких областях України військового положення охорону об'єктів інфраструктури буде значно посилено. Відомо, що такими об'єктами є: вокзали, залізничні станції, морські порти та аеропорти.