Українців відключатимуть від газу за борги. Громадянам радять якнайшвидше розрахуватися з початачальниками блакитного палива, щоб посеред зими не залишитись без тепла.

Про це повідомили представники "Київоблгазу", та розповіли, в якому порядку здійснюватимуть відключення домогосподартсв від газопостачання.

Якщо за газ заборгували понад 4 тисячі гривень, тоді у вас можуть початися реальні проблеми.

платіжки

"Спочатку буде попередження. Воно може бути в усному вигляді: попередить контролер, буде дзвінок, або прийде смс-повідомлення. Може прийти і лист. Це в перший раз. Вдруге буде дзвінок з повідомленням про суму заборгованості та ще раз надішлють лист. Якщо після всіх цих попереджень і нагадувань оплати не буде, тоді газ буде відключений", - розповіли в "Київоблгаз".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

опалення

Після прийняття рішення про відключення абонента попросять самостійно відключитися від газу. Якщо користувач відмовився припинити відбір газу або відмовився забезпечити доступ газовиків для відключення від газу, облгаз зможе вимагати компенсації від користувача через суд.

газ

Крім того, оскільки індивідуально відключати користувачів від газопостачання неможливо, відключення будуть проводитися цілими стояками, розповів газівник одного зі столичних ЖЕКів.

Нагадаємо, громадянам дозволять розрахуватися за спожиті понад норму газ, воду або електроенергію зекономленою в попередньому місяці субсидією.

Як повідомляв портал Знай.ua, Укрпошта може припинити доставку платіжок за спожитий газ.

Також Знай.ua писав про те, що уряд до кінця року підвищить практично всі соціальні виплати. Збільшать пенсії, аліменти, допомогу по безробіттю та прожитковий мінімум. А з нового року слід чекати збільшення мінімальної зарплатні.

Дивіться: Як вдвічі зекономити газ вдома