В ніч з 4 на 5 грудня Укрзалізниця пообіцяла знову відкрити можливість покупки квитків онлайн, яка була заморожена після введення військового стану і запуску експреса до Борисполя. Через ажіотаж на київських вокзалах твориться справжнє пекло: кілометрові черги, плутанина з касами, вимкнені табло. Про це розповіла спеціальний кореспондент Знай.uа.

Зазвичай продаж відкривається за 45 діб до відправлення, але в кінці листопада з'ясувалося, що квитків на дати пізніше 20 грудня немає. Тобто як раз на дати зимових свят і канікул, коли українці традиційно їдуть відпочивати або повертаються додому.

"Укрзалізниця дала продаж квитків. На вокзалах виникли кілометрові черги, касири обслуговують по 30-40 хвилин", - розповіла кореспондент.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Повідомляється, що касирки через плутанину самі не знають, за скільки і коли продавати квитки. Незважаючи на довгі черги, касири можуть піти з місця і повернутися через істотну кількість часу.

Через паніку українці кажуть, що куплять квитки навіть за величезні суми - лише б дістатися додому на свята.

"Буду їхати за будь-яку ціну, боюся додому не потрапити", - кажуть українці в чергах.

Крім того, повідомляється, що не працює сайт онлайн-покупки квитків на Укрзалізниці - видно лише графік курсування поїздів, ціни не розміщуються.

Раніше також повідомлялося, що станом на 11:00 5 грудня сайт продажу квитків продовжував працювати з перебоями.

Пасажири масово скаржаться на проблеми. Причому, деякі відзначають раптове підвищення цін: "Вчора в системі квитки були по 450 грн, сьогодні ті ж квитки по 550 грн", "Як логічно пояснити підвищення вартості квитка на потяг Київ-Маріуполь з 290 грн до 740 грн?".

Нагадаємо, що в "Укрзалізниці" анонсували зміни в розкладі нещодавно запущеного еспресса.

Як повідомляв портал Знай.uа, у тамбурах трьох вагонів потягу, який курсує з Києва Костянтинівки Донецької області, пасажири помітили снігові замети.

Також портал Знай.uа писав, що у зв'язку з введенням в деяких областях України військового положення охорона об'єктів інфраструктури буде значно посилена.