"Укрзалізниця" з 8 грудня запускає нові безпересадочні вагони Київ - Вроцлав у складі поїздів №749 / 51-52 / 750, передає Хвиля.

Вагон буде курсувати щоденно: з Києва буде відправлятися о 14:07 і прибувати до Вроцлава на наступний день в 11:25. У зворотному напрямку вагон відправлятиметься о 16:30 та прибуватиме до Києва на наступний день у 17:14. Нові безпересадочні вагони курсуватимуть з зупинками, зокрема на станціях Львів, Перемишль, Краків та люблинець ковельського.

В "Укрзалізниці" пояснили, що вони розвивають міжнародне сполучення через попит на залізничні перевезення в країни ЄС.

"За 11 місяців цього року "Укрзалізниця" перевезла 389,1 тисячі пасажирів в країни ЄС - це майже в два рази перевищує відповідні показники минулого року", - зазначив в. о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Найпопулярнішим напрямком залишається Київ - Перемишль. За 11 місяців цього року "Укрзалізниця" перевезла майже 300 тисяч пасажирів на Перемишль, а в минулому році - 150 тисяч.

Раніше ми повідомляли, що в ніч з 4 на 5 грудня Укрзалізниця пообіцяла знову відкрити можливість покупки квитків онлайн, яка була заморожена після введення військового стану і запуску експреса до Борисполя. Через ажіотаж на київських вокзалах твориться справжнє пекло: кілометрові черги, плутанина з касами, вимкнені табло.

Звичайно продаж відкривається за 45 діб до відправлення, але в кінці листопада з'ясувалося, що квитків на дати пізніше 20 грудня немає. Тобто як раз на дати зимових свят і канікул, коли українці традиційно їдуть відпочивати або повертаються додому.

"Укрзалізниця дала продаж квитків. На вокзалах виникли кілометрові черги, касири обслуговують по 30-40 хвилин", - розповіла кореспондент.

Повідомляється, що касирки через плутанину самі не знають, за скільки і коли продавати квитки. Незважаючи на довгі черги, касири можуть піти з місця і повернутися через істотну кількість часу.

Нагадаємо, що в "Укрзалізниці" анонсували зміни в розкладі нещодавно запущеного еспреса.

Як повідомляв портал Знай.uа, у тамбурах трьох вагонів потягу, який курсує з Києва до Костянтинівки Донецької області, пасажири помітили снігові замети.

Також портал Знай.uа писав, що у зв'язку з введенням в деяких областях України військового положення охорона об'єктів інфраструктури буде значно посилена.