"Укргазвидобування" заявила про виявлення нового газового родовища в Харківській області.

Про це повідомили у прес-службі підприємства.

Відзначається, що експерти вже оцінили запаси "блакитного палива", які можуть знаходитись у відкритому родовищі. Так, за їх словами у глибинах землі може бути близько 400 мільйонів кубометрів газу. Проте перспективні ресурси родовища можуть досягати вражаючих 3,7 млрд куб. м блакитного палива.

"Сьогодні проводяться роботи з облаштування свердловини і введення її в пробну експлуатацію, а також тривають пошуково-розвідувальні роботи на новому родовищі", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім того в "Укргазвидобуванні" нагадали, що лише у цьому році вже було відкрито три нових родовища в Харківській області.

Разом з тим варто відзначити, що аварія з газовими турбінами SIEMENS стала причиною перенесення запуску Балаклавської ТЕС втретє, яка будується біля Севастополя. Крім того, були обмежені электропоставки на територію АР Крим.

Будівництво ТЕС здійснюється компанією "Технопромекспорт" російської державної корпорації "Ростех", яка знаходиться під українськими та міжнародними санкціями.

При цьому природний газ, який планується використовувати для виробництва електричної енергії Російською Федерацією, незаконно видобувається з родовищ на українському шельфі Чорного моря за допомогою плавучих бурових установок "Сиваш", "Таврида", "Петро Годованець", "Україна" ("Незалежність").

Останні дані про роботу установок зафіксовані технічними засобами восени цього року, зокрема активність плавучої бурової установки "Сиваш" 22 вересня 2018 р., "Таврида" 29 вересня 2018 р. "Петро Годованець" (перейменована окупаційною владою на MODU Crimea 2 ) 02 жовтня 2018 р.

Зараз, власник цих установок ДАТ "Чорноморнафтогаз" і НАК "Нафтогаз України" звернувся в суд з позовом про відшкодування збитків, які були заподіяні незаконним захопленням Російською Федерацією активів в АР Крим та використання природних ресурсів України.

Нагадаємо, Молдова вказала Газпрому на двері.

Як повідомляв "Знай.ua", у Путіна почали "крутити" Північним потоком-2.

Також "Знай.ua" писав, що Польща на зло Путіну побудує свій газопровід.

Долю газового родовища на Полтавщині вирішують у судах