НАК "Нафтогаз" відповів на найбільш злободенні питання українців, зокрема і пояснив, що останнім часом відбувається з якістю блакитного палива.

Так компанія у Twitter опублікувала відповідь на питання громадян, чому газ змінив колір, а їжа готується довше.

Представники НАК заявляють, що природний газ неможливо розбавити, а якщо чайники на плитах українців гріються довше, то цьому є інші причини.

"Газ – це не молоко і не пиво. Спроба його розбавити може призвести до катастрофи", - заявляє "Нафтогаз".

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У компанії запевняють, що українці отримують газ з тієї ж труби, що і європейці.

"Якість газу контролюється при вході в розподільні мережі з ГТС. Хімічний склад контролюється на всіх етапах: від видобутку до транспортування споживачам", - йдеться в повідомленні.

Спеціалісти також додали, якщо конфорка горить неправильно, т слід звернутися до відповідних служб та перевірити справність газової плити. Також причиною того, що вогонб набуває дивного кольору може бути брак кисню у приміщенні або низький тиск у мережі. А останнє вже повинні контролювати обласні служби газу.

Нагадаємо, українцям пояснили, як законно зменшити суми в платіжках за комунальні послуги.

Як повідомляв портал Знай.ua, багато українських родин не можуть отримати субсидію через родичів, які прописані в домі, але не проживають там. Громадянам пояснили, як діяти в такій ситуації та добитися надання пільг.

Також Знай.ua писав про те, що за борги українцям відкючатимуть газ. Що потрібно знати та встигнути зробити, щоб взимку незалишитись у холодному будинку.

Дивіться: Газ з Росії. Україна може залишитись без блакитного палива