Підрозділи та бойові частини ЗСУ перемістяться на найнебезпечніші напрямки по всій лінії українського кордону з Російською Федерацією.

Про це стало відомо завдяки заяві українського президента під час виступу на військовому аеродромі в Житомирській області, пишуть українські ЗМІ.

ЗСУ
ЗСУ

"Важливим елементом адекватної відповіді на дії агресора є нарощування угруповань військ відповідно до затвердженого мною стратегічного замислу застосування сил оборони держави. В рамках цього процесу бойові частини і підрозділи Збройних сил України буде передислоковано на найнебезпечніші напрямки по всій лінії нашого кордону з Російською Федерацією, з країною-агресором, для того, щоб посилити оборонні можливості і бути готовим зупинити агресора, не втрачаючи жодної секунди", – заявив Петро Порошенко.

Збройні сили України (ЗСУ)
Збройні сили України (ЗСУ)

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також президент розповів, що підрозділи десантно-штурмових військ з Житомирської області спрямують на важливі оборонні локації.

Варто нагадати, що Верховна Рада 6 грудня прийняла законопроект №8519 про визнання учасниками бойових дій ветеранів ОУН-УПА його підтримали 236 народних депутатів. Депутати внесли зміни до переліку учасників бойових дій, прописаний в законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Як відомо, до цього документа визнавалися лише ті воїни УПА, які воювали проти німецько-фашистських загарбників в 1941-1944 роках і були реабілітовані як жертви політичних репресій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада прийняла суттєві зміни в роботі Морської охорони Державної прикордонної служби – тепер зброю кораблів і катерів дозволили використовувати без попередження у разі загрози вторгнення. За закон "Про прилеглу зону України" (№ 8361) проголосували 244 народних депутата. При цьому відбулося кілька переголосувань, так як не вистачало необхідних 226 голосів. Закон встановлює статус і визначає правовий режим прилеглої зони України.

Нагадаємо, заборона на в'їзд росіян діє не для всіх: цікаві нюанси.

Як повідомляв Знай.uа глава ВМС України запропонував Путіну себе в обмін на полонених моряків: серце розривається.

Знай.uа писав, імітація воєнного стану: як слуги народу гастролюють, веселяться і тусять під час чуми.