Сьогодні, 6 грудня, в Києві недалеко від метро "Лісова" другий день триває "полювання" на людей призовного віку. Невідомі у камуфляжній формі разом з поліцією вимагають від молодих хлопців показувати документи про те, що вони пройшли військову службу. Про це повідомляється у Facebook Влада Антонова в Facebook.

Як стверджує Влад, співробітники воєнкома разом з поліцією масово опитують потенційних ухильників

"Працюють у дві групи. Підходять і запитують документи у всіх чоловіків, які явно поспішають на роботу. Прямо при мені затримували хлопця, який при собі не мав документів", - передає Влад Антонов.

Нагадаємо, Звали в армію - ніхто не прийшов: заклик 2018 обернувся порожнім військкоматом

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Охочих йти в армію в Україні, за зрозумілих причин, дуже мало. Але заклик 2018 року побив всі можливі рекорди за неявку. 23 424 особи призовного віку за станом на 5 листопада не прийшли на призовні дільниці. Загальна явка не перевищує 10%, скаржиться військовий комісар Київського військового комісаріату Сергій Клявін. Ухиляються доводиться ловити за допомогою Нацполиции.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Це тільки початок: українська армія окупувала престижний рейтинг

Українські військові попрацювали на славу. В цьому їм допомогли оборонні підприємства і старання всього народу, який її годує, одягає і взуває. Так, ВСУ замкнули список із десяти найкращих європейських армій. Варто зазначити, що ми обігнали в цьому рейтингу Чехії та Швеції.

Цей список склав проект Global Firepower. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Також "Знай.ua" писав про те, що Гірше, ніж в 90-і: воєнком розповів про осінній призов, українців виловлюють прямо на вулиці

У Києві рекордно впала явка у військкомати. На осінній заклик відгукнулося лише 8% майбутніх солдатів. Це означає, що у комісаріати з'явився лише кожен дванадцятий призовник.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на столичного воєнкома Сергія Клявліна.