Обов'язок встановлювати індивідуальні прилади обліку природного газу для населення покладено на газорозподільні організації.

Про це йдеться у висновку Великої палати Верховного суду за результатами розгляду позову фізичних осіб проти ПАТ "Криворіжгаз", повідомляє прес-служба суду.

"У встановлених тарифах на газопостачання були передбачені видатки на встановлення індивідуальних лічильників газу. ПАТ "Криворіжгаз" зобов'язане надавати оплачені позивачами послуги, в тому числі, відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України № 3533-VI зобов'язана забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах, в яких газ використовується тільки для приготування їжі, – до 1 січня 2018 року, оскільки розгляд справи по суті завершився до внесення змін щодо строку встановлення лічильників таким споживачам", — сказано в повідомленні.

У суді наголосили, що відмова відповідача встановити індивідуальні лічильники позивачам суперечить вимогам законодавства, а також порушує їх права як споживачів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Саме на суб'єкт господарювання – газорозподільну організацію – покладено обов'язок встановлення лічильників газу для населення, і тільки він повинен вживати заходи по залученню інших джерел фінансування цих робіт та покладання такого обов'язку на споживачів неправомірно", — сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз" відповів на найбільш злободенні питання українців зокрема пояснив, що останнім часом відбувається з якістю блакитного палива.

Так компанія Twitter опублікувала відповідь на питання громадян, чому газ змінив колір, а їжа готується довше.

Представники НАК заявляють, що природний газ неможливо розбавити, а якщо чайники на плитах українців гріються довше, то для цього є інші причини.

Нагадаємо, громадянам дозволять розрахуватися за спожиті понад норми газ, воду чи електроенергію.

Як повідомляв портал Знай.uа, Укрпошта може припинити доставку платіжок за спожитий газ.

Знай.uа писав про те, що уряд до кінця року підвищить практично всі соціальні виплати.