Ікона Божої Матері "Знамення"

В цей день православні відзначають свято на честь одного з найбільш важливих церковних образів — ікони Пресвятої Богородиці, іменованої "Знамення". На ній зображено образ Божої Матері з молитовно піднятими руками і Немовлям на грудях.

Від Знамення люди завжди чекали на щось божественне, сподівалися побачити знаки, які вказують на долю, або прикмети на погоду. В народі також вірили, якщо на світанку цього свята встати обличчям до північного вітру, то він віднесе всі біди й печалі.

Також 10 грудня віряни вшановують пам'ять святого Романа. Йому моляться про позбавлення від безпліддя. Якщо вірити писанням, преподобний володів даром чудотворення і допоміг багатьом жінкам завагітніти.

День прав людини

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В понеділок весь світ відзначає День прав людини (Human Rights Day), офіційно встановлений на Пленарному зборах Генеральної Асамблеї ООН у грудні 1950 року. Так, всім державам і громадським організаціям було запропоновано відзначати цей день і проводити відповідні заходи.

Міжнародний день прав тварин

10 грудня відзначається Міжнародний День акцій за прийняття Декларації прав тварин або Міжнародний день прав тварин, який було засновано в 1998 році – в 50-ту річницю підписання Декларації прав людини. Варто відзначити, що не випадковість те, що він святкується в один день із Днем прав людини тому, що організації, які його заснували, хотіли підкреслити, що всі живі істоти на нашій планеті мають право на життя і захист.

Всесвітній день футболу

Щорічно 10 грудня у світі традиційно відзначається Всесвітній день футболу (World Football Day). Таким способом люди віддають данину цьому популярному виду спорту, адже для багатьох це не просто гра, а стиль життя. І, звичайно ж, на честь свята проводиться безліч футбольних матчів різного рівня і масштабу.

Іменини в цей день

Олексій, Андрій, Борис, Василь, Володимир, Всеволод, Гаврило, Дмитро, Іван, Микола, Никін, Роман, Серафім, Сергій, Федір, Фекла, Яків.