Українським політичним в'язням хочуть висунути нові звинувачення. До вже існуючих Росія може додати нові статті.

Про це заявив адвокат одного із заарештованих Микола Полозов в ефірі "Радіо Свобода" .

"Всім 24 морякам пред'явлено однакове звинувачення в порушенні ч. 3 статті 322 Кримінального кодексу Росії, щокрема незаконне перетинання державного кордону Росії. Максимальна санкція за цією статтею становить 6 років позбавлення волі, але, з огляду на досвід роботи в інших справах і щодо інших політв'язнів, я не виключаю, що російська влада може спробувати збільшити обсяг обвинувачення, додати нові статті ", - сказав Полозов.

За його словами, така небезпека існує і буде це залежатиме від "політичної кон'юнктури і політичної волі Кремля".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Українські моряки, захоплені під час конфлікту в Керченській протоці, не можуть вважатися військовополоненими, так як Україна і Росія не воюють. Про це заявив начальник слідчого управління ФСБ РФ Михайло Шишов під час брифінгу.

Крім того, Шишов уточнив, що розслідування справи про нібито незаконне перетинання українськими суднами державного кордону РФ передали в центральний апарат ФСБ.

Раніше повідомлялося, що до полонених українських військових, яких захопили російські прикордонники в Керченській протоці, навідалася уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова. Відомо, що правозахисниця побувала в СІЗО "Лефортово" у Андрія Драча та Романа Мокряка.

Нагадаємо, стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Як повідомляв "Знай.uа", путінські ФСБшники схопили адвоката затриманих українських моряків.

"Знай.uа" писав, що Порошенко передав послання Путіна, український народ не буде дивитися.