В уряді вирішили боротися з гендерною нерівністю в Україні. В першу чергу міністри візьмуться за зарплати чоловіків та жінок, які в нашій країні для одних і тих же посад сильно відрізняються.

Про це повідомляє "businessua.com".

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пропонує обговорити і вирішити питання нерівності оплати праці жінок і чоловіків, яке має місце в Україні.

зарплата

Про це він сказав під час участі в роботі Українського жіночого конгресу, передає прес-служба уряду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Я радий, що, приміром, в уряді представництво жінок зростає. П’ята частина уряду – це жінки. І я знаю, що там, де за справу беруться жінки, є точність, відповідальність і висока якість. Не помічати і не визнавати це, було б несправедливо", – сказав Гройсман.

Тепер уряд налаштований позбутися цієї нерівності, оскільки в цивілізованому суспільстві такого бути не може.

"І зараз нам потрібно ліквідувати нерівність в оплаті праці. Дивимося на статистику і бачимо: жінки чомусь отримують менше грошей. Це дикунство, і цього не може бути у суспільстві", - заявив прем’єр.

Нагадаємо, українцям показали, як спустошує нашу державу тотальна корупція.

Як повідомляв портал Знай.ua, соцопитування показали, що українці почали все більше економити та відкладати кошти. Найбільше заощаджень на сьогодні мають громадяни віком від 30 до 40 років.

Також Знай.ua писав про те, що в уряді зяавили, що дозволять українцям отримувати "безмежні" пенсії. новий закон зніме обмеження на максимальний розмір пенсій, який нараховуватиметься відповідно до внесків у Пенсійний фонд.

Дивіться: Пенсії в Україні. Кому та скільки належить отримати