Російський маніяк з Ангарська Михайло Попков вбив 81 жінку і нарешті отримав те, на що заслуговує. Йому дали довічний термін, вже другий. Чорну "практику" вбивці Попков вів з 1992 по 2010 рік. У 2015 році йому дали довічний термін, коли він убив 22 жінки, тепер другий… Але все, чого він хоче – це оскаржити рішення суду, тому що… хоче зберегти міліцейську пенсію. Про це розповіло видання Цензор.немає з посиланням на компетентні джерела.

Попков раніше працював міліціонером у місті Ангарськ. З моменту винесення йому першого терміну він зробив ще кілька вбивств і один замах, розповідає старший прокурор відділу державного обвинувача прокуратури Іркутської області Олександр Шкинев. Попков також був позбавлений звання молодшого лейтенанта.

Після психіатричного огляду стало відомо, що Попков психічно хворий. Його мотивом було розлад під назвою гоміцидоманія – тобто, патологічний потяг до вбивства. Однак незважаючи на "протекшую дах", маніяк був визнаний осудним старший державний обвинувач прокуратури на прізвище Шкінєв.

Раніше засудженому вже виносили вирок за звинуваченням у 22 вбивствах, але звання його тоді не позбавили, і він продовжував отримувати пенсію, яка становить приблизно 24 тис. рублів на місяць.

Колишній міліціонер здійснював вбивства у 1992-2010 роках в місті Ангарськ Іркутської області. Вечорами з громадських місць пропадали жінки, а потім їх тіла з ознаками насильницької смерті знаходили на території кількох районів. Для встановлення підозрюваного правоохоронним органам довелося перевірити приблизно 30 тис. чоловік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Перша жертва вбивці була виявлена влітку 1992 року. Тоді до чергової частини відділу міліції Ангарська надійшло повідомлення про те, що в лісі знайдено убита жінка. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Після огляду тіла співробітники правоохоронних органів висунули кілька версій події: побутовий конфлікт, пограбування, випадкова сварка з незнайомцем. Про появу в місті маніяка тоді ніхто не задумався.

На початку дев'яностих у околицях міста виявили відразу два трупи. Співробітники прокуратури порушили кримінальні справи по кожному епізоду, але в одне провадження їх не об'єднували. Він ґвалтував і вбивав жінок від 16 до 60 років. Виявити маніяка допомогла експертиза ДНК.

Нагадаємо: "моя дівчина мені зраджує" – тельбухар жінок зробив сенсаційне зізнання, світ не може оговтатися від шоку, писав раніше Знай.иа

Як повідомляв "Знай.uа", копи схопили невловимого ката, весь світ застиг в очікуванні. "Знай.ua" писав, що величезне свято на яхті закінчився страшною трагедією.