Президент України Петро Порошенко підписав закон, який регулює отримання та відправку посилок. Тепер українці по-новому будуть отримати пересилання з-за кордону та по-новому їх оплачуватимуть.

Про нові зміни у скандальному законі повідомили на сайті Верховної Ради.

покупки в інтрнеті

Серед іншого закон регулює ввезення посилок на територію нашої країни. Саме цьому розділу було присвячено стільки суперечок та обурення з боку населення.

Таким чином, з набуттям чинності нового документа, підприємства поштового зв’язку та доставки визнають податковими агентами та зобов'яжуть сплачувати податок на додану вартість від імені отримувача посилки, вартість якої перевищує 150 євро від 1 січня 2019 року.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

митниця

При цьому, від 1 липня наступного року мінімальна вартість посилок, яка оподатковуватиметься ПДВ, зменшиться до 100 євро.

посилки

До того ж пропонується:

  • звільнити від сплати акцизу на спирт виробників парфумерної продукції, харчового оцту та продукції технічного призначення;
  • збільшити ставки на акцизний податок для тютюнових виробів на 9%;
  • збільшити ставки екологічного податку на викиди парникових газів у 24,4 раза — до 10 гривень за тонну;
  • збільшити податок на користування надрами для видобутку нафти на 2%;
  • збільшити податок на користування надрами для видобутку залізної руди на 0,8%;
  • збільшити рентну плату за користування лісом на 5%.

Нагадаємо, Укрпошта закриває популярну серед населення послугу.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці ризикують залишитися без пенсій, листів та посилок через звільнення працівників Укрпошти. У міста Поїв за власним бажанням залишили свої посади майже усі працівники поштового відділення.

Також Знай.ua писав про те, що вантажівка Укрпошти збила на пішохідному переході чоловіка.

Дивіться: Посилки з-за кордону. Що змінить скандальний закон