У Державній службі лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонили використання препарату від хвороб серця. Відтепер в Україні заборонений препарат "Ванатекс".

"У зв'язку з надходженням повідомлення від Європейського директорату з якості лікарських засобів про призупинення дії сертифіката відповідності на субстанцію Валсартан виробництва Майлан Лабораторіз Лімітед, Індія (Mylan Laboratories Limited, India) забороняю реалізацію, зберігання та застосування серій 10815, 10116, 10816 , 20317, 30317, 10317, 10717 лікарського засобу Ванатекс, таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 80 мг, по 14 таблеток у блістері, по два блістери в картонній коробці, виробництва Фармацевтичний завод" Польфарма С. А., Польща (вироблених з субстанції Валсартан виробництва Майлан Лабораторіз Лімітед, Індія)", - сказано в повідомленні.

Як наголошується в службі, аптеки повинні позбутися препарату: знищити його або повернути постачальнику.

Раніше повідомлялося, що в Україні помістили на карантин популярний лікарський засіб для симптоматичного лікування застуди "Колдфлю". Про це стало відомо з розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У постанові потрібно тимчасово заборонити ліки Колдфлю індійського виробництва CG5702, CG15701, таблетки №4 у стрипах з причини того, що сертифікат відповідності умов виробництва було анульований. Так, усі аптеки повинні заносити даний лікарський засіб в карантин до того моменту, як буде видано спеціальне розпорядження Держлікслужби.

"Колдфлю" використовується для симптоматичного лікування застудних захворювань та грипу, ринітів будь-якої етіології, у тому числі алергічного, при головному болю, гарячкових станах, пов'язаних із запальними захворюваннями верхніх дихальних шляхів.

аптека
аптека

Нагадаємо, батьки з російського міста Рязань лікували свою новонароджену дитину молитвами.

Раніше Знай.uа повідомляв, в Запоріжжя і області за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли кілька тисяч людей.

Також Знай.uа писав, антибіотики здатні збільшити тривалість життя.