День пам'яті кримчаків і євреїв Криму - жертв нацизму

На 10 кілометрі шосе Сімферополь-Феодосія проводять пам'ятні заходи, традиційно приурочені до цього дня. Дату і місце вибрали, тому що тут в 1941 році під час війни німецько-фашистські загарбники розстрілювали євреїв, циган, кримчаків і полонених радянських моряків. Розстрілювали кілька днів. Під час розстрілів загинуло більше 18000 чоловік. Це місце вважається одним з 70 місць масових розстрілів в Криму. Меморіал, який присвячений жертвам, відкрили недалеко від Сімферополя, на місці концтабору «Червоний», де загинуло більше 15000 чоловік в тому числі і дітей. У цей день покладають квіти, запалюють поминальні свічки і проводять різні мітинги.

Міжнародний день танго

У цей день в 1987 році народився аргентинський співак, кіноактор і знаменитий «Король танго» Карлос Гардель. Тому день танго і святкується в цей день. У 2009 році ЮНЕСКО прийняли рішення внести танго в список нематеріальної культурної спадщини людства.

В даний час існує навіть кілька видів танго: «мілонгеро» (найбільш близьке до оригінального аргентинського танго), салонне танго (яке характеризується більшою дистанцією між танцюристами, що дозволяє використовувати більш різноманітні па), «Liso», або просте танго (відрізняється певним малюнком без безлічі імпровізацій і складних кроків), «Nuevo», або нове танго (з безліччю цікавих і складних фігур) і танго «фантазія» (постановочне танго для змагань і театралізованих виступів).

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Міжнародний день гір

У гір теж є своє свято, яке почали відзначати за рішенням Генасамблеї ООН з 2003 року. Але заснували його ще в 1992 році, тому що на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку взяли в розділі Порядку денного 21 століття «Раціональне використання вразливих екосистем: стійкий гірський розвиток». Через таку підвищену увагу до гір навіть вирішили оголосити 2002 Міжнародним роком гір.

Генеральна Асамблея ООН закликала міжнародне співтовариство організовувати в цей день заходи на всіх рівнях з метою привернення уваги до проблем розвитку гірських регіонів планети і необхідності надання допомоги їх населенню. У відповідній резолюції наголошено на особливій актуальності дій, спрямованих на сталий розвиток гірських регіонів.

В цей день проходять різні просвітницькі заходи, зазвичай тематичні ярмарки книг, лекції, симпозіуми та семінари, в школах проводять заняття по цій темі.

Православні свята:

  • Cвященномученика митрополита Серафима (Чичагова).
  • Преподобномученика і сповідника Стефана Нового.
  • Різдвяний піст.

Народне свято Сойчин день

Наші предки в цей день шанували птицю сойку і говорили, що якщо сойка підлетить до вікна і буде кричати, то це можна вважати хорошим знаком. Розумна людина, якщо почула її крик, вийде з дому і піде за птицею. Адже за повір'ям вона може вказати дорогу до щастя. Навіть в народі цю милу пташку називали віщункою. За повір'ям предків, на крильцях птиці є невеликі дзеркала. Якщо в них подивитися, то можна побачити своє майбутнє.

Іменини

Олексій, Андрій, Анна, Василь, Григорій, Данило, Іван, Костянтин, Микола, Павло, Петро, Парасковія, Рафаїл, Серафим, Сергій, Степан, Тимофій, Федір

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.