У вівторок, 11 грудня, на території України різко погіршаться погодні умови. У частині областей синоптики оголосили штормове попередження. Прогнозуються сильні пориви вітру та сильні опади. Про це повідомляється на сайті українського Гідрометцентру.

Крім того, 11 грудня вночі та вранці у північних і центральних областях країни очікується туман, видимість 200 – 500 метрів. Вдень у Приазов'ї буде сильний дощ, а на півдні країни – пориви вітру.

УВАГА❗ ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ❗ 11 грудня вночі та вранці у північних та центральних областях туман, видимість 200-500 м;...

Geplaatst door Український гідрометцентр op Maandag 10 december 2018

У свою чергу, відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала, що таке погіршення погодних умов буде обумовлено активним циклоном південного походження.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"У вівторок в Україну увірветься циклон південного походження. Вже завтра у південній частині, особливо на південно-сході, а до кінця доби також на сході та в більшості центральних областей синоптична ситуація суттєво ускладниться. Очікуються дощ, місцями з мокрим снігом, можливі сильні опади, посилення північно-західного вітру до штормового, на морі буде штормити, під час мокрого снігу передбачається налипання мокрого снігу, на дорогах - ожеледиця, снігова каша, калюжі, словом, казна-що", – зазначає Діденко.

При цьому вона додала, що на решті частині України без істотних опадів. При цьому температура повітря буде коливатися приблизно 0...+2 градусів, на півдні повітря прогріється до +2...+5, в Криму – до +7 градусів. Вітер західний та північно-західний, 5-10 метрів на секунду, з поривами на півдні до 15-20 метрів на секунду.

11 грудня, у вівторок, в Україну увірветься активний циклон південного походження. Вже завтра у південній частині,...

Geplaatst door Наталка Діденко op Maandag 10 december 2018

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, в Україні 11 грудня в більшості областей вдень очікується переважно плюсова температура.

У західних областях прогнозують мокрий сніг. Температура вночі та вдень від 0 до 2 градусів тепла. На решті території вночі невеликий, вдень помірний дощ.

В північних, місцями центральних областях – дощ із мокрим снігом.

На сході країни також пройдуть опади. Температура вночі 0-4 градусів тепла, вдень до 4 градусів тепла, у північних областях до -2 градусів морозу.

У Києві вдень опадів не очікується, буде хмарна погода. Вночі можливий невеликий сніг. Температура вдень 1-3 градуси тепла, вночі 1-3 градуси морозу.

До речі, стихія підготувала українцям приголомшливий сюрприз на Новий рік. Синоптики розповіли, що 31 грудня варто чекати на легкий мороз і густий сніг - здається, нічого кращого і побажати не можна в таке свято.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що з 28 по 31 грудня в Україні температура знизиться до 4-6 градусів нижче нуля. Він підкреслив, що мороз протримається і в перші три дні січня - тоді температура не підніметься вище 3-4 градусів.

Нагадаємо, що у найближчі дні мешканців деяких областей знову застане мокрий сніг і дощ.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики шокували світ правдою про погодні аномалії, які очікують нашу планету вже найближчим часом.

Також портал Знай.uа писав, що зазвичай люди падають на тротуарах, де лід непомітний і припорошений снігом. Тому на слизькій дорозі потрібно йти не поспішаючи, злегка розслабивши ноги в колінах.