Жителі окупованих територій Донецької та Луганської області змушені їздити на заробітки до Абхазії через жебрацькі умови.

Про це розповів український журналіст Денис Казанський у своєму мікроблозі.

Казанський пригадав, як раніше "патріоти" Донбасу насміхалися над заробітчанами із Західної України, які їздять в Європу на заробітки. І за іронією долі сьогодні "руській мір" довів жителів окупованих територій до того, що вони також змушені їздити на заробітки, лишень вже не в Європу, а в жебрацьку діру.

"Економічне диво по-російськи. Жителі ОРДЛО через зубожіння тепер їздять на заробітки до Абхазії! Навіть там за збір мандаринів платять більше, ніж у "Л/ДНР", де зарплати по 5 тисяч рублів (близько 2000 грн – ред .)", – написав Казанський.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами журналіста, навіть йому було важко уявити, що можна впасти нижче Абхазії. Але як з'ясувалося, це можливо.

"Кураторам "молодих республік" вдалося неймовірне. Тепер навіть в Абхазії рівень життя вищий, ніж в ОРДЛО. А колись наші "донбаські патріоти" насміхалися над заробітчанами із Західної України за те, що ті їздять у поляків картоплю копати", – додав він.

Казанський зазначив, що справжні карателі і фашисти – це ті, хто створив "ДНР" і "ЛНР".

"Навіть не уявляю, наскільки потрібно ненавидіти Донбас і людей, які живуть там, щоб влаштувати їм таке життя. Ті ж виродки, які в 2014 кричали, що Донбасу не потрібно в ЄС, тому що він не хоче бути джерелом дешевої робочої сили для Євросоюзу, тепер перетворили його на джерело дешевої робочої сили для Абхазії", – підсумував журналіст.

Нагадаємо, на непідконтрольних офіційному Києву територіях мешканці все частіше замислюються над тим, що так звані "паспорти "ДНР" – просто папірець, який нічого не вирішує. Його не визнає жодна цивілізована країна світу, тому донеччани масово замовляють українські ID-паспорти.

Як повідомляв портал Знай.ua, мешканці тимчасово непідконтрольного українському уряду Донецька в знак протесту проти фейкових виборів псували бюлетені.

Також Знай.ua писав, жителі Донецька скаржаться на зелену воду з кранів