У другій половині тижня українцям доведеться несолодко. Вся справа в тому, що циклон продовжить буянити в країні, а до вихідних стане набагато холодніше, ніж зараз. Синоптики з Уніан дали детальний прогноз погоди на найближчий час.

У четвер, 13 грудня, в Україні суттєво похолодає, очікуються снігопади та ожеледиця. Вітер переважно північно-західний (на півдні та сході країни південно-східний), 5-10 м/с. Температура вночі та вдень від 4° морозу до 2° тепла, в Карпатах 5-9° морозу; в Криму вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

У Києві пройде вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах очікується ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень 0-2° морозу.

У п'ятницю, 14 грудня, можливий невеликий сніг, лише у східній частині, на Закарпатті, вдень і на півдні країни - без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вночі на північному сході до -13°, в інших регіонах до -9°.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У вихідні дні, 15 та 16 грудня, в Україні буде суха, але прохолодна погода. У суботу вночі холодніше всього буде на сході - до -9°, на решті території -8°…-2°. Вдень температура по країні -5°...4°. У неділю вночі на сході до -10°, вдень в Україні від -5° до +3°.

Народний прогноз погоди в Україні

13 грудня — Андрія Первозванного. Повторно слухають воду: тиха вода — хороша зима, шумна — тріщатимуть морози, будуть бурі, заметілі. Якщо до 13 грудня не випаде сніг, зима буде тепла й малосніжна, якщо випаде — холодна та сніжна.

14 грудня — Наумів день. Грудень снігом око радує, а вухо морозом рве.

15 грудня — день Авакума. Якщо в середині грудня багато снігу, буде багатий урожай трав улітку. Якщо місяць світить уночі яскраво, або її немає, а небо всипане яскравими зірками, буде ясний морозний день. Великий іній, горби снігу, глибоко промерзла земля — до родючості. Якщо птахи перед морозом сідають на верхівки дерев — буде вітряно, а якщо сідають на сніг — до відлиги. Ворона каркає — скоро замете заметіль.

16 грудня — Івана Молчальника. Вірними синоптиками, особливо для прогнозу на найближчий час, є тварини. Кішка в грубку — холоднеча на двір; кішка клубком — на мороз. І чекайте на морози, якщо кішка під час сну закриває лапкою мордочку.

До речі, стихія підготувала українцям приголомшливий сюрприз на Новий рік. Синоптики розповіли, що 31 грудня варто чекати на легкий мороз і густий сніг - здається, нічого кращого і побажати не можна в таке свято.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що з 28 по 31 грудня в Україні температура знизиться до 4-6 градусів нижче нуля. Він підкреслив, що мороз протримається і в перші три дні січня - тоді температура не підніметься вище 3-4 градусів.

Нагадаємо, що в Україні 13 грудня очікується погіршення погодних умов, що може призвести до порушення руху на автомобільних дорогах північних і центральних областей.

Як повідомляв портал Знай.uа, на цьому тижні, на території України буде відносно тепла погода, місцями пройде сніг з дощем, проте до кінця тижня різко похолоднішає.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики шокували світ правдою про погодні аномалії, які очікують нашу планету вже найближчим часом.