Український уряд у зв'язку з реформою Міністерства соціальної політики створив спеціальну Державну соціальну службу.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що новостворена Держсоцслужба буде виконувати роль центрального орану виконавчої влади та буде спрямовувати свою діяльність на реалізацію державної політики у сфері соціального захисту та захисту прав дітей. Крім того вона здійснюватиме державний контроль під час надання соцдопомоги.

Відзначається, що штатна чисельність нової служби становитиме всього 120 осіб.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Варто відзначити, що у пояснювальній записці до документу вказується, що відповідно до раніше підписаного договору з Міжнародним банком реконструкції та розвидку, Мінсополітики має встановити контроль над використанням коштів, які ним і виділяються.

Угодою передбачено, що в разі створення профільної служби до державного бюджету додатково перерахують 20 мільйонів доларів.

Разом з тим варто відзначити, що киянам прийшли "оновлені" платіжки за комунальні послуги. В тих, хто платив за опалення з надлишком, зникли переплати. Натомість, зникли і борги у тих, хто їх мав.

Жителі столиці спантеличені. Комунальники перекладають відповідальність одне на одного. Підприємство, що цьогоріч стало надавати тепло, рекомендує звертатися до попередників, а ті кажуть, що ні за що вже не відповідають.

Нещодавно національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг затвердила збільшення тарифів на тепло для 18 компаній-виробниць. Ціни зростуть із 1 січня, але в кожному регіоні по-різному, зокрема в Києві тарифи на тепло підвищаться майже на 23%.

Кияни отримали платіжки за газ з новими тарифами. "Київгаз" опублікував нові розцінки на блакитне паливо для населення, які почали діяти з 1 листопада 2018 року. Так, власники лічильників тепер будуть платити не 6,96 грн за 1 куб. м (з ПДВ), як раніше, а 8,55 грн за 1 куб. м (з ПДВ). Таким чином, тарифи зросли на 22,8%.

Тим, хто не користується лічильником, варто врахувати, що в період відсутності централізованого гарячого водопостачання населення норма споживання природного газу на газову плиту встановлюється у розмірі 5,4 куб. м на людину в місяць.

Нагадаємо, з Нового року українці платитимуть більше ось за що.

Як повідомляв "Знай.ua", у Гройсмана пообіцяли українським пенсіонерам справжнє пекл.

Також "Знай.ua" писав, що влада погрожує залишити українців без пенсій.

Субсидії 2018: як отримати, хто має право і як будуть стежити за шахраями