В Україні стартував флешмоб підтримки українських моряків, укладених в Росії.

Першими таку акцію в підтримку моряків Військово-морських сил України, які зараз перебувають і СІЗО в Росії, почали київські школярі. Учні більше двадцяти столичних шкіл взяли участь у флешмобі, в рамках якого підготовлено більше тисячі листів і малюнків захопленим біля берегів Криму українським військовим.

Міська влада Києва таку дитячу ініціативу підтримала і взяла на себе сортування і відправку послань адресатам.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Хотілося б, щоб цей флешмоб підтримали по всій країні, і школярі по всій Україні масово почали писати українським військовополоненим." - зазначив один з організаторів флешмобу Дмитро Білоцерківець.

Нагадаємо, "Нас оточили, з мосту лунала нецензурна лайка": моряки розкрили шокуючі деталі злочину Путіна в Керченській протоці

"Установка від командування була така: рухатися в порт Маріуполя. Якщо з боку Росії будуть якісь перешкоди, відмови, погрози застосувати зброю, розвернутися на зворотний курс і, не ризикуючи особовим складом та кораблями, повертатися назад. Думаю, у наших хлопців 25 листопада установка була аналогічна", розповідає командир буксиру "Корець" Олександр Григоревський .

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Полонених моряків підтримали в Криму рідним прапором: "Слава Україні!"

Акція була організували волонтерамии на одній із Кримських гір над Ласпинским перевалом.

Один з волонтерів розгорнув стяг України на скелі з видом на Фороську бухту і мис Сарич і під супровід вітру продекламував патріотичний вірш сучасного севастопольського автора на мотиви "Заповіту" Тараса Шевченка.

Також "Знай.ua" писав, що Полонений український моряк зупинив потуги ФСБ одним словом

Захоплений росіянами в полон моряк з буксира "Яни Капу" Володимир Лісовий заявив, що вважає себе військовополоненим. Про це повідомляють ЗМІ. Також відомо, що капітан третього рангу зустрівся зі своїм адвокатом та розповів, що відчуває себе добре. Варто відзначити, що раніше командири двох інших захоплених кораблів "Бердянськ" та "Нікополь" також зазначали, що вони військовополонені та те, шщо не будуть співпрацювати з російською ФСБ.