На території України не захоплюватимуть храми, які належать Московському патріархату.

Про це заявив Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, передає телеканал ICTV.

"Ніякого захоплення храмів Московського патріархату з боку Єдиної Церкви не буде. Ті парафії, які проявлять бажання, добровільно захочуть стати частиною тієї Єдиної української Церкви, вони повинні бути прийняті. Але без насильства, без будь-яких дій, які будуть провокувати в суспільстві нестабільність. Ми стоїмо на позиції, що все має пройти мирно і спокійно ", - розповів новообраний митрополит автокефальної української церкви.

За словами Епіфанія, насильство по відношенню до Московського патріархату в майбутньому дасть нехороші плоди.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Тому я вважаю, що тільки любов, повага може бути тією основою, на якій будуть переходити ті парафії, які зараз знаходяться в лоні Російської православної церкви", - сказав він.

Також він зауважив, що московських парафій, які бажають перейти до Помісної церкви, багато. Зазначається, що у кожній парафії частина прихожан вже готова до переходу, але не має відповідного механізму для цього.

Раніше повідомлялося, що новообраний предстоятель нової УПЦ Епіфаній пояснив, що не може бути двох канонічних митрополитів київських, бо Онуфрій тепер тільки митрополит РПЦ в Україні.

Нагадаємо, Константинополь забув про Кирила: Вселенський патріархат поставив Єпіфанія і українську церкву вище РПЦ.

Як повідомляв "Знай.ua" , Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько. У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

"Знай.ua" писав, Митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".