ЄС вимагає від України негайних дій у сфері боротьби з корупцією та нелегальною міграцією.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, у ЄС визнали, що Україна виконала лише маленьку частину рекомендацій, які були визначені першим звітом Єврокомісії. Так, серед здобутків було визнано створення Антикорупційного суду, який однак ще не запрацював.

При цьому у союзі відзначають, що Україна не виконала масу вимог, які передбачались у першій черзі. Зокрема, так і не було відкликано ініціативу з електронного декларування для громадських активістів.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"В цілому Україна продовжує виконання критеріїв візової лібералізації. Однак деякі рекомендації першого звіту за механізмом призупинення візового режиму не були реалізовані, і тому необхідні негайні дії для забезпечення безперервного виконання антикорупційного критерію. Необхідні також негайні дії для вирішення проблеми незаконної міграції", - йдеться в повідомленні.

Також у Єврокомісії оприлюднили першочергові рекомендації у рамках Другого звіту. Так, від української влади вимагають посилити співпрацю з окремими країнами дляя зменшення нелегальної міграції українців до Шенгенської зони.

Крім того у ЄС закликали негайно скасувати електронне декларування для громадських активістів, забезпечити повноцінний старт роботи Антикорупційного суду, відновити цілковиту незалежність антикорупційної прокуратури та посилити можливості Національної поліції для боротьби з організованою злочинністю.

Разом з тим варто відзначити, що з'явилася несподівана новина про екс-главу Держфіска Продана і його довіреної особи, передає телеграм-канал Dubinsky.pro

"Не дочекався я довідки екс-глави Держфіска Продана з німецької лікарні. Тому опублікую довідку сам. З кримінальної справи, яку розслідує НАБУ/САП відносно чиновника."

На фото – листування довіреної особи і кума Продана – Максима Павицкого з адвокатом Віталієм Розумним, який вклав крадені гроші з Державної фіскальної служби України в турецьку нерухомість.

На фото Павицький і Розумний ведуть обговорення про виплату 740 тисяч доларів за покупку вілли в Бодрумі.

Розумний отримує гроші від Павицького, а останній скаржиться, що гроші є мокрими і цвілими. Потім запитує, чи не в туалетному бачку вони зберігалися?

Нагадаємо, НАЗК нагадало, чого не можна дарувати чиновникам.

Як повідомляв "Знай.ua", експерти і блогери зробили прогнози щодо перспектив Порошенка на виборах президента.

Також "Знай.ua" писав, що Румунію і Болгарію пускають до Шенгену разом з корупцією і злочинністю.

У другому законі про Антикорупційний суд з'явилось уточнення про апеляції