Колись Польша приваблювала інвесторів, а Європейський союз без краплі сумнівів бачив у ній сильного гравця, який гідно представляє певну частину Європи на міжнародній арені.

Однак є один нюанс – щоб підтримувати таку хорошу тенденцію треба дуже старатися. Так, в певний момент у Варшаві з подивом дізналися, що її починають обходити значні і престижні інвестиції. Тепер вони приходять в Чехію, Словаччину або Угорщину. Про це пише польське видання Rzeczpospolita.

Та навіть не дивлячись на те, що Польща намагається спокушати, інші роблять це більш ефективно. Зараз ніхто не звертає уваги на колишні польські заслуги. Видання підкреслює, що країна з власної вини втратила право голосу в ЄС, який представляв свій регіон на політичній передовій. І відновити статус учасника буде непросто.

«А тепер ми можемо ще й постраждати від видовищного падіння у намаганнях по залученню незамінних для нашої економіки працівників з інших країн, зокрема з України. Якось так сталося, що Польща стала для них країною першочергового вибору.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Тим часом виявилося, що на них поклали око не тільки Німеччина, яка лібералізує ринок праці, але і недооцінені до цього часу Чехія і Словаччина. Більше того, вони намагаються залучити заробітчан, вводячи реальні спрощення формальностей, яких наші роботодавці досі не можуть дочекатися», — йдеться в матеріалі.

Варто відзначити, що за останні час польський уряд отримував безліч прохань про спрощення процедур для українців, але всі ці пропозиції залишилися проігнорованими.

Варшава «стоїть на місці там, де інші країни діють». У свою чергу різні рекрутингові компанії говорять прямо про те, що Польща перестала бути лідером відкритості для працівників з України. І якщо нічого не зміниться, вона може стати тим, хто найбільше програє в регіоні.

Нагадаємо, що більше 660 000 видів на проживання в Європі було отримано українцями за минулий рік.

Як повідомляв портал Знай.uа, Польща обмежить в'їзд заробітчан, оскільки в країні розгулялася страшна інфекція.

Також портал Знай.uа писав, що українці будуть отримувати нові купюри у Чехії.