Українцям, які планують ремонт у квартирі, спростили життя. Людям, які бажають здійснити перепланування приміщення, більше не потрібно отримувати відповідні дозволи.

Про це повідоив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Лев Парцхаладзе

За словами чиновника, Кабінет міністрів України оновив перелік будівельних робіт, що не вимагають документів.

"Якщо раніше для перепланування квартири обов'язково потрібно було отримувати дозвіл ДАБК, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не вимагають цих документів", - зазначив Парцхаладзе.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
Варто зазначити, що до оновленого переліку увійшли роботи з переобладнання і перепланування жилого будинку і жилого приміщення, а також нежитлової будівлі. Зміни правил перепланування дійсні не лише для приватних будинків, а й у багатоквартирних будинках. Також перепланування без втручання в огороджувальні та опорні конструкції можна робити в торгових залах ТРЦ, офісних приміщеннях бізнес-центрів та інших об'єктах, які за класом наслідків відносяться до СС2 і СС3.

Нагадаємо, під Києвом і місті Вишневе обвалилась спортивна школа, де саме займались діти. Як відомо, школа нова, відкрилась лише навесні 2018. Що стало причиною обвалу, наразі з'ясовується, однак відомо, що головних підрядників, які будували комплекс, вже затримали.