В Україні запроваджено нові державні будівельні норми, які розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Згідно з новими нормами, жителям новобудов заборонили в квартирах розміщувати індивідуальні газові котли з відкритими і закритими камерами згоряння. Про це пише видання "Хвиля".

Варто зазначити, що це нововведення не стосується будинків до 3 поверхів. Тобто українці, які живуть в одно-, дво- чи триповерховому багатоквартирному будинку можуть встановлювати у своїй квартирі газовий котел. Щоправда, сумарна потужність таких котлів не повинна перевищувати 30 кВт, повідомили в міністерстві.

"У приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається установка тільки теплогенераторів з закритою камерою згоряння" - підкреслив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

За його словами, теплова потужність конвекторів, що встановлюються в житлових приміщеннях не повинна перевищувати 7,5 кВт. У той же час такі приміщення повинні бути обладнані контролем довибухових концентрацій газу на рівні 20% нижньої концентраційної межі поширення полум'я.

Раніше розміщення газових котлів у квартирах і приміщеннях не регулювалося. Відповідної заборони не існувало.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Кабінет міністрів розширив перелік будівельних робіт, які не потребують документів для їх виконання. Раніше для перепланування квартири обов'язково потрібно було отримувати спеціальний дозвіл. Зараз такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не вимагають цих документів.

Нагадаємо, існують способи економії на опаленні, про яких мало хто знає. Так, при модернізації системи використання тепла можна домогтися зниження вартості до 80%.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як не переплачувати за компослуги

Також Знай.ua писав, українцям назвали терміни, коли монетизують субсидії та люди отримаються живі "гроші" на зекономленій субсидії.