Українська журналістка Яніна Соколова запропонувала перейменувати Україну в Київську Русь, щоб у сусідній Росії відпали всі територіальні претензії, нібито засновані на історичних факту.

Про це журналістка повідомила у своїй передачі на YouTube-каналі "Вечір з Яніною Соколовою".

Журналістка нагадала, що найбільші російські міста були засновані київськими князями у відповідь на заяви пропагандистських промов про те, що це українські міста нібито були створені з дозволу російських царів.

"Давайте поговоримо про містах, створених з благовоління правителів Київської Русі. Москва – заснована в 1147 році великим київським князем Юрієм Долгоруким. Ярославль – заснований у 1010 році великим київським князем Ярославом Мудрим. Володимир – 990 рік. А тепер розігрується великий "Київський торт": яким великим київським князем було засновано місто Володимир? Це можна продовжувати дуже довго, туди можна вписати всі Золоте кільце", – розповіла вона.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Журналістка зробила висновок, що всі міста, які були засновані київськими князями, належать Київської Русі.

"Тому у мене є пропозиція перейменувати Україну в Київську Русь. І тоді відпадуть всі ці "вас не існувало", "поверніть Новоросію", "Ленін вас створив". І ми заживемо дружно і щасливо разом зі своїм коханим молодшим братом", - резюмувала журналістка.

Раніше повідомлялося, що Яніна Соколова дохідливо пояснила, чому світ не любить Росію. У провину країни-агресора Соколова справедливо поставила постійна "гра м'язами" і "брязкання зброєю", а також бажання дістатися своїми загребущими руками до країн, які від неї не залежать – або знищити, або підпорядкувати. Для прикладу, Соколова взяла слова одіозного депутата російської Держдуми Володимира Жириновського.

Нагадаємо, Приходько зі скандалом зірвала прямий ефір. Українська співачка Анастасія Приходько не змогла відповісти на питання і зі скандалом пішла з прямого ефіру "5 каналу".

Як повідомляв Знай. ua, журналіст пояснив, як "українська таємниця" прикінчить Путіна. "Брехня на експорт ‒ це зашморг на шиї Росії".

Знай. ua писав, що українська журналістка роз'яснила, за що не люблять Росію. Яніна Соколова розставила крапки над "і".