Полонені Росією українські моряки з буксира "Яни Капу" відмовилися давати будь-які свідчення і назвали себе військовополоненими РФ.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook координатор групи адвокатів Микола Полозов.

"Член екіпажу буксира "Яни Капу" Андрій Шевченко перебуває в гарному настрої, скарг на здоров'я не висловлював. В ході слідчих дій Шевченко заявив, що є військовополоненим і відмовився від дачі інших свідчень". Микола Полозов

Крім того, адвокат розповів, що Шевченка попередили про "психологічну обробку" співробітниками ФСБ інших українських моряків, а також про потенційну небезпеку "внутрішньокамерної розборки".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім Шевченка військовополоненими себе сьогодні назвали також Власюк Михайло і Юрій Будзило.

Нагадаємо, до кінця 2018 року сім'ям українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки, виплатять по 100 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.

Цю інформацію повідомив голова відділу з питань осіб, позбавлених волі, при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій Ігор Гриб, передає Громадське.

Гриб підкреслив, що на сьогоднішній день уряд України виплатив по 100 тисяч гривень 66 сім'ям українських політв'язнів, яких незаконно утримує РФ, а ще 11 відповідну фінансову допомогу планують виділити до кінця року.

Раніше портал писав, що український військовополонений моряк Євген Семидоцький навчає української мови сусіда по камері у СІЗО Лефортово в Москві. Він є одним з тих, кого захопили росіяни при атаці на рейдовий буксир "Яни Капу" в Чорному морі. Про це повідомив в Facebook координатор групи адвокатів Микола Полозов.

Він зазначає, що в п'ятницю, 21 грудня, адвокат Микола Фомін відвідав Семидоцкого і навіть зміг поспілкуватися з ним наодинці до початку слідчих дій.

Як повідомляв Знай.uа, полонений український моряк плюнув в пики ФСБ-шників. Адвокат розкрив подробиці зустрічі з підзахисним.

Також Знай.ua писав, що місія Червоного Хреста заступиться за українських моряків. Україна намагається підтримати захоплених моряків.